SON DAKİKA
Hava Durumu

Adana'da İlker Yılmaz'ın "Ateşin Gölgesinde" sergisi sanatseverlerle buluştu

Adanalı seramik sanatçısı İlker Yılmaz, “Ateşin Gölgesinde” isimli kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluştu. 12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Adana Tabip Odası 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde görülebilecek sergide, Yılmaz’ın düşünsel ve teknik izler taşıyan 21 özgün seramik eseri yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2025 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2025 10:19
Kaynak: BÜLTEN
Adana'da İlker Yılmaz'ın "Ateşin Gölgesinde" sergisi sanatseverlerle buluştu

Adanalı seramik sanatçısı İlker Yılmaz, Ateşin Gölgesinde” isimli kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. 12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Adana Tabip Odası 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek olan sergi, Yılmaz’ın seramikle olan derin bağını ve sanata yaklaşımını gözler önüne seriyor. Serginin açılışı 12 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’de gerçekleştirildi. Açılışa Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürü Melih Rahmi Akyol ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide, sanatçının lisans ve yüksek lisans dönemlerinden günümüze uzanan süreçte ürettiği, düşünsel ve teknik izler taşıyan 21 özgün seramik eseri yer alıyor. İlker Yılmaz, malzeme ile düşünce arasındaki gerilimi seramik zanaatının doğası olarak değerlendiriyor. Sanat üretimini ise “bir değirmende öğütülmek” benzetmesiyle tanımlayarak, bu sürecin zorluklarına ve heyecanına dikkat çekiyor.

Uluslararası sergilerde İlker Yılmaz’ın yükselen izi

1983 yılında Adana’da doğan İlker Yılmaz, lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nde, yüksek lisansını ise İnönü Üniversitesi Seramik Ana Sanat Dalı’nda tamamladı. 2021 yılından bu yana Adana Seyhan Şakirpaşa Halk Eğitimi Merkezi'nde, 2024 Ekim ayından itibaren ise Çukurova Halk Eğitimi’ne bağlı Kız Çocuk Destek Merkezi'nde eğitimci olarak görev yapıyor. Bugüne dek pek çok ulusal ve uluslararası sergide yer alan sanatçı, yakın dönemde Nevruz Çevrim İçi Uluslararası Jürili Sanat Sergisi (2025), Uluslararası Kültürel Sanat Buluşması (2025) ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uluslararası Karma Sergisi (2025) gibi etkinliklerde eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Yılmaz, seramikte “geleneksel”in durağan değil, devinen ve yaşayan bir yapı olduğunu vurguluyor. Eserlerinin kamusal alanlarda sergilenmesini ise toplumsal imgeler aracılığıyla geçmiş ve günümüz kültürü arasında bir bağ kurma çabası olarak tanımlıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.