TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu yarın başlıyor

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişiyi Adana sokaklarında buluşturacak olan 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu yarın başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 08:42
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu yarın başlıyor

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişiyi Adana sokaklarında buluşturacak olan 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu yarın  başlıyor.

Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13-21 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Portakal ağaçlarının çiçek açtığı baharı müjdeleyen karnavala bu yıl da yurt içinden ve yurt dışından yine binlerce konuk katılarak bu coşkuya ortak olacak. Adana Merkez Park başta olmak üzere kent merkezinin farklı noktalarında kutlanan karnavalın başlamasını sabırsızlıkla bekleyen Adana halkı, farklı etkinliklerle eğlenceli anlar yaşayacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle birlikte çok daha zengin bir içeriğe sahip olacak olan festivalin kortej geçişi ile karnaval töreni, 20 Nisan Cumartesi günü binlerce kişinin katılımıyla yapılacak.

Merkez Park'ta yarın düzenlenecek konserlerle başlayacak etkinliklere ilişkin açıklama yapan karnavalın fikir önderi ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için ilk günkü heyecanı duyduklarını söyledi.

Karnavala 1 milyonun çok üzerine kişinin katılmasını beklediklerini ifade eden Bozkurt, “Yola çıkarken düşüncemiz siyaset dışı, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak amacındaydık. Bunu da başardık. Bu gurur tüm Adana’nındır. Tarih, doğa, din, gastronomi, sağlık, eğitim ve spor turizminde eşsiz imkanları bulunan bir kent olan Adana, hem imaj anlamında hem de ekonomik anlamda farklı bir yere ulaştı. " diye konuştu

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.