TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana tesbihçileri merakla beklenen fuara hazır

Adana'da bu yıl 2. kez düzenlenecek olan Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, büyük bir heyecanla bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 04:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana tesbihçileri merakla beklenen fuara hazır

Cansu Ersoy

ADANA (İLKHABER) - 2. Adana Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'na çok kısa bir süre kaldı. 19 Ekim'de başlayacak olan fuarla ve tesbihlerle ilgili Tesbihçiler Çarşısı esnafından Munzur Hasan'la görüştük.

Bu sene 2'ncisi düzenlenecek olan Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın başlamasına sayılı günler kaldı. Fuara kısa bir zaman kala Adana'daki tesbihçi esnafının nabzını tuttuk. Büyüksaat civarındaki Tesbihçiler Çarşısı esnafından Munzur Hasan, tesbihler ve fuardan beklentileriyle ilgili bilgiler verdi.

"Ben 7 yıldan fazla bir süredir bu işin içerisindeyim. Ama ailecek 20 yıldan fazladır bu işi yapıyoruz" diyerek söze başlayan Hasan, "Tesbihlerden genel olarak bahsedecek olursak ateş kehribar ve sıkma kehribar en çok satılan, istenilen modellerden. Biz, insan eliyle yapılmış olan kehribarlara 'ateş ve sıkma kehribar' diyoruz. Bu ikisi dışında bir de damla kehribarlar var. O damla kehribarlar da milyon yıllık reçinelerdir. Bildiğimiz ağacın reçinesi. Bunlar genelde dünyada 4 ülkede bulunmaktadır; Ukrayna, Litvanya, Polonya ve Rusya. Yani Baltık ülkelerinden geliyor. Türkiye'de yok. Genelde buzulların çok olduğu yerde çıkıyor" dedi.

"Tesbihin reklama ihtiyacı yok"

Tesbihin bir kültür olduğunun altını çizen Hasan, "Tesbihin oldukça fazla sevenleri var. Bu fuarın da hem tesbihe hem de bize yararı düşünülenden daha fazla. Tesbih camiasına oldukça yararlı. Biz de fuarda yer alacağız. Tesbihin aslında bir reklama ihtiyacı yok. Bizim düşündüğümüzden çok daha fazla müşterisi var. Tesbihçilik kisiye basit gelebilir. Ama o kadar basit değil işte. Yani ben memurluğu bırakıp bu işi yapanları biliyorum. Adam zabıtaydı, polisti mesleğini bıraktı ve bu işe girdi. Çünkü seveni, hastası çok. Adam diyor ki; benim içkim, sigaram, kumarım yok. Bir tek tesbihim var. Tesbih kültürü Orta Doğu kültüründe olduğu kadar Adana'da oldukça yaygın" dedi.

tesbih 4

"Fuarın  manevi yararı daha fazla"

Hasan, bu fuarın önemiyle ilgili şunları söyledi:

"Bizim fuara katılma amacımız iş yapmak değil. Orada yeni insanlar tanımak. Çünkü fuar sayesinde geniş bir çevreniz oluyor."tesbih 3

Tesbihle ilgili ilginç anısı 

Hasan, tesbihle ilgili şu ilginç anısından da bahsetti:

"Mesele zamanında bir şahıs gördüm. Bindiği araba o zamanın parasıyla örneğin 5-6 bin lira iken elindeki tesbihin değeri 90 bin liraydı. Belki en en güzel arabaya da binerdi ama tesbih merakı daha ağır basıyor .'"

"Bu sene çok ciddi bir hazırlık yapılıyor"

tesbih

Geçen sene güzel bir fuar geçirdiklerinin altını çizen Hasan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"İlk defa yapılmış olmasına rağmen fuar güzeldi. Bu sene beklentilerimiz daha yüksek. Bu sene bu işi yürütenler başta Nasır Fidan olmak üzere gerçekten fuara çok ciddi bir hazırlık yapıyor, durmadan çalışıyorlar. Bu sene geçen seneye kıyasla çok daha sıkı bir hazırlık yapılıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.