TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana, Usta Yazar Yaşar Kemal'i anıyor

23 Şubat günü Adana'nın önemli değerlerinden olan Yaşar Kemal'i anmak için 2 ayrı etkinlik düzenlenecek ve Yaşar Kemal sevenleri tarafından anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 12:11
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Adana, Usta Yazar Yaşar Kemal'i anıyor

Adana'nın ve Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından biri olarak kabul gören Yaşar Kemal, aramızdan ayrılışının yıl dönümü yaklaşırken sevenleri tarafından anılıyor. 2015 yılında 91 yaşındayken organ yetmezliği sebebiyle aramızdan ayrılan; İnce Memed, Teneke, Yer Demir Gök Bakır, Binboğalar Efsanesi gibi girçok değerli eseri geride bırakan Yaşar Kemal, yıllar geçmesine rağmen unutulmuyor. 
23 Şubat günü Yaşar Kemal'in ölüm yıl dönümü anısına Adana'da panel etkinliği düzenlenecek. Panel Adana Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Adana Tabip Odası işbirliğinde düzenlenecek olup etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

"BENİM ROMANLARIMI OKUYANLAR" ADANA BÜYKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO SALONU'NDA

"Benim Romanlarımı Okuyanlar" isimli etkinlikte Yaşar Kemal'in sıklıkla işlediği temalar olan vicdan, bellek, doğa ve insan konularına yer verilecek. Konuyla ilgili Mehmet Sait Aydın, Cihan Erdönmez, Gönül Malat ve Ayşegül Tözeren dahil 4 farklı kişi konuşma gerçekleştirecek ve Yaşar Kemal panel vesilesiyle anlmış olacak. Ayşegül Tözeren, aynı zamanda etkinliğin moderatörlüğünü de üstlenecek.
Cuma günü saat 14.00'de yapılacak olan etkinlik Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Yaşar Kemal severlerini ağırlayacak ve etkinliğe isteyen herkes katılabilecek.

YAŞAR KEMAL SABAH AYRI AKŞAM AYRI ANILIYOR

Ayrıca aynı günün akşamında bir etkinlikte daha severleri Yaşar Kemal'i anma fırsatı bulacak. "Canlar ve Uygarlıklar Arasında Köprü" isimli Yaşar Kemal anısına 23 Şubat günü fotoğraf sergisi yapılacak. "Canlar ve Uygarlıklar Arasında Köprü"  sergisinde Ercan Arslan'ın objektifinden yansıyan Yaşar Kemal fotoğrafları yer alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Adana Tabip Odası ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu tarafından düzenlenecek olan bu anlamlı sergi programı Yüzüncü Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 19.00'da severler ile buluşacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.