TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'ya yeni kültür sanat merkezi

Çukurova Belediyesi ve Adana Tabip Odası, Adana'ya önemli bir kültür sanat merkezi kazandırmak için işbirliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'ya yeni kültür sanat merkezi

NİLGÜN TAZE

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Belediyesi ve Adana Tabip Odası, Adana'ya yeni bir kültür sanat merkezi kazandırmak için ortak bir işbirliği gerçeleştirdi. Adana Tabip Odası binasında yer alacak kültür merkezi'nin, konferans salonu, kütüphane, ders kafe ve sergi salonu gibi bölümlerden oluşturulması planlanıyor. Kültür merkezine, cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla "100. Yıl Kültür Sanat Merkezi" adı verilecek.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş ve yönetim kurulu üyeleri ile Adana Tabip Odası'nı ziyaret etti. Görüşmede, kültür sanat merkezinin yapımı için ortak proje hazırlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyorAdana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor 2

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, konuya ilişkin bir ortak açıklama yaptı. Başkan Çetin, "Adana'nın böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu ve bu konuda Adana Tabip Odası ile ortak proje geliştirmekten mutlu olacağını" ifade etti. Başkan Çetin, "Bu projeyi en kısa sürede hazırlayıp hayata geçirmek istiyoruz. Bu yıl cumhuriyetin 100. Yılı olması dolayısıyla kültür sanat merkezine 100. Yıl Kültür Sanat Merkezi adı verilmesi uygun olur. Açılışını da belediyemizin 10'uncu toplu açılış töreninde gerçekleştiririz" şeklinde konuştu.

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş de Çukurova Belediyesi ile ortak projede yer almanın kendilerini de mutlu edeceğini belirtti. Dr. Menteş, "Hem üyelerimizin hem de Adanalıların yararlanacağı bir kültür sanat merkezi yapımı büyük bir eksikliği giderecektir" ifadelerini kullandı.

Kültür merkezinin, Adana'nın kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayacağı bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.