TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'KarmaŞık' sergi

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin resim, heykel, rölyef, karakalem ve ebru çalışmalarından oluşan eserlerin yer aldığı 'KarmaŞık' sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 12:45
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'KarmaŞık' sergi

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin resim, heykel, rölyef, karakalem ve ebru çalışmalarından oluşan eserlerin yer aldığı 'KarmaŞık' sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Adana'nın kültürel merkezinde yer alan Akademi Kültür ve Sanat Merkezi, uzun yıllar heykeltıraş Bülent Harputlu yönetiminde kırık kapı kolundan kırılmış aynaya, bozuk saatlerden ayakkabıya, elektronik parçalardan giyim eşyalarına kadar her türlü atığın değerlendirilerek sanat eserine dönüştürüldüğü sanat merkezi olarak adından söz ettiriyor.

Bülent Harputlu'nun ekonomiden siyasete kadar ülke gündemine dair konuları anlatan eserlerin de şekillendiği Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde her yaştan kursiyer, atık malzemeleri hatırı sayılan ekonomik değeri yüksek objelere dönüştürmeyi başarıyor. Merkez Seyhan ilçesinde faaliyetine devam eden sanat merkezinin kursiyerleri tarafından ortaya çıkarılan eserler, yine farklı zamanlarda sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi, geniş bir kurs yelpazesi sunuyor

Gençler ve yetişkinler için tasarlanmış geniş bir kurs yelpazesi sunan merkezin yönetmeni Bülent Harputlu, son olarak yine sıra dışı bir sergiye imza attıklarını söyledi.

Sanatçıların ve sanatseverlerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam da sunduklarını ifade eden Bülent Harputlu, "Akademi Kültür ve Sanat Merkezi olarak sıradışı çalışmaların, atıklardan yapılmış resimlerin ve atölyemize has farklı teknikler ile yapılan çalışmaları yeniden sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Harputlu, kursiyerlerin resim, heykel, rölyef, karakalem ve ebru çalışmalarını, 'KarmaŞık' adı altında sergileyerek sanatseverlerle buluşturduklarını dile getirerek, "Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Faaliyetleri Şube Müdürü Ekrem Ulu tarafından açılışı yapılan sergimiz büyük ilgi gördü. Sanatseverleri, merkezimizin Resim Öğretmeni Gülçin Gurudza, Usta Öğretici Gül Anur ve Şenay Kizilorç'un nezaretinde eğitim alan öğrencilerimizin eserlerini ziyarete bekliyoruz" ifadesi kullandı.

Sergide eserleri yer alan isimler ise şöyle:

"Adem Emre Yılmaz, Afet Özgan, Ayşegül Kavas, Beyza Öksüzer, Bülent Harputlu, Dırahşah Yetkin, Ekin Şahin, Elif Tufan, Ezgi Açıkgöz, Ezgi Ediboğlu, Fatma Ekmekçi, Fatoş Çölkesen Doğru, Ferzan Özyaşar, Gül Anur, Gülçin Grudza, Gülruh Badakal, Güneş Çağlar, Hacer Kaygusuz, Hafize Deniz, Hayriye Gültekin, Hazal Serpil Çelik, Lavinia Çayhan, Melda Kibritçi, Melek Kübra Kem,  Nilgün Duman, Nuray Karagöz, Osman Yünün, Serpil Akay Çerçi, Sevim Sönmez, Şefika Yücelen, Vefa Muhammet Ali ve Zehra Konca."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.