TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya'nın meşhur fıstıklı limonatası tescillendi

Alanya'nın yaz-kış keyifle tüketilen meşhur fıstıklı limonatası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
Alanya'nın meşhur fıstıklı limonatası tescillendi

Alanya'nın vazgeçilmez lezzeti fıstıklı limonata, Alanya Belediyesi'nin girişimleri sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret aldı. 24 Mayıs 2023 tarihinde yapılan başvuruda, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 41'inci maddesi kapsamında koruma altına alınan fıstıklı limonata, 17 Nisan 2024 tarihi itibariyle Mahreç İşareti ile korunmaya başlandı.

ÖZEL GÜNLERİN ÖZEL LEZZETİ

Fıstıklı limonata, Alanya'da sünnet, nişan ve söz merasimlerinin yanı sıra misafir ağırlamalarında sıkça ikram edilen, geçmişten bu yana Alanya sofralarının karakteristik içeceği. Bu özelliğiyle 'fıstıklı limonata' tarifi, soyut kültür hafızasını ve mutfak kültürünü korumak adına Alanya Belediyesi'nin girişimleri ile koruma altına alındı.

TESCİLLİ TARİFE UYGUN ÜRETİM

Tescilli tarife uygun fıstıklı limonata satışı yapmak isteyen işletmelerin Alanya Belediyesi'ne müracaat etmesi gerekiyor. Alanya Belediyesi, tescilli tarife uygun üretim yapan işletmelere belge verecek ve bu sayede tüketiciler, geleneksel lezzetin korunmasını sağlayabilecek.

Alanya'nın meşhur fıstıklı limonatası tescillendi! 2

ALANYA'NIN GURUR KAYNAĞI

Alanya Belediye Başkanı, fıstıklı limonatanın tescilinin Alanya için önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Fıstıklı limonata, Alanya'mızın kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Bu tescille birlikte Alanya'mızın meşhur lezzetini koruma altına almış ve gelecek nesillere aktarmayı garanti altına almış olduk."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.