TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünya genelinde, annelerin sevgisini ve fedakarlıklarını kutlamak için Anneler Günü kutlamaları gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler günü, günümüzde kutlandığı şekliyle 20. yüzyılın başlarında ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Anneler Günü kutlamaları, Anna Jarvis tarafından 1908 yılında başlatıldı. O zamandan beri, her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmaktadır. Amerika'da ve diğer birçok ülkede, bu özel gün, annelerin sevgi, fedakarlık ve özverilerine teşekkür etmek için kutlanmaktadır.

Anna Jarvis, 1905 yılında annesi öldürülen bir kadındı ve annesinin anısını yaşatmak için bir Anneler Günü düzenlenmesi gerektiğine inanıyordu.

Anna Jarvis, 1908 yılında West Virginia'da ilk Anneler Günü kutlamasını düzenledi ve bu kutlama, ülke genelinde yayıldı. 1914 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson, Anneler Günü'nü resmi tatil ilan etti ve her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak kutlanmasını önerdi.

Anneler Günü'nün yayılması, diğer ülkelerde de kutlanmasına neden oldu. Bugün, dünya genelinde birçok ülke, Anneler Günü'nü farklı şekillerde kutlar ve annelerin sevgi ve şefkatleri için minnettarlıklarını gösterir.

Anneler Günü, dünya genelinde kutlanan özel bir gün olup, annelerin sevgisini ve fedakarlıklarını kutlamak için düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu özel gün, annelerin önemli rolünü vurgulayarak, onlara minnettarlığı ifade etmek için önemli bir fırsat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.