TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ayıntab Bastası” sergisi sanatseverlerle buluştu

Ressam Gülümay Çiraz, “Ayıntab Bastası” adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 10:50
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
“Ayıntab Bastası” sergisi sanatseverlerle buluştu

Ressam Gülümay Çiraz’ın tuval üzerine birbirinden farklı teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Ayıntab Bastası” temalı sergi SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Gül Öztürkmen Demir, Hüseyin Eroğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Serginin açılış konuşmasını sergi sahibi Gülümay Çiraz, yaptı. Çiraz, açılışta yaptığı konuşmada toplumların gelişip ilerlemesinde önemli bir yeri olan sanatın birleştirici ve bütünleştirici bir gücü olduğunu vurguladı.

Sergiyi izleyen sanatseverlerin duygu ve düşüncelerin zaman içinde nasıl değiştiğine değinen Ressam Çiraz, konuşmasının devamında “İçsel dünyamın derinliklerini sanatseverler ile paylaşacağım ve hep birlikte bir sanat yolculuğuna çıkacağız” şeklinde konuştu.

Deneyimlerinin zamanla birer sanata dönüştüğünü ve bu şekilde zenginleştiğini söyleyen Çiraz, cümlelerini şöyle sürdürdü:

“Sanatın türevli olması bekleniyor. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu biz fark bile etmeden olduğu gibi gördüğümüz nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırıyor. Bu şekilde aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılıyor. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge yaratmamıza yardım ediyor. Başlangıçta gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda aynı şekilde göremeyebiliyoruz. Bunları duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok farklı bakış açısı sergilediğini görebiliyoruz.”

Doğduğu ve büyüdüğü yer olan Gaziantep’te sergi açmanın en büyük hayali olduğunu ve bu hayalini başardığı için büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Çiraz, eserlerine ev sahipliği yapan SANKO Sanat Galerisi’ne de teşekkürlerini iletti.

GAZİANTEP’İN PLAKASI KADAR ESER SERGİDE YER ALIYOR

Açılış konuşmaları sonrasında Ressam Nurten Çatıkkaş Kale, Zeugma, Fırat’ın Gerdanlığı yayını Çiraz’a takdim etti.

Gülümay Çiraz’ın, Gaziantep’in plakasından esinlenerek oluşturduğu 27 eserinin yer aldığı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 23 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında ziyaretçilere açık olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.