TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eserlerine hastalarının duygularını yansıtıyor

Psikolog Meryem Tekinturhan, “Terapi odasından sergi salonuna taşınan temalar" başlıklı sergi hazırlıklarını sürdürüyor. Tekinturhan, eserlerine hastalarının duygularını yansıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2023 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eserlerine hastalarının duygularını yansıtıyor

ADANA (İLKHABER) - Adana’da uzman klinik Psikolog olarak görev yapan Meryem Tekinturhan, seramik üzerinde denediği portreleri sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Yakında açacağı “Terapi odasından sergi salonuna taşınan temalar" adlı sergisinde Psikolog Meryem Tekinturhan, çalışmalarını bilinçaltının bilinç düzeyindeki yansımalarına çamurla şekil vererek dışavurmak olarak nitelendirdi.

Psikolog Meryem Tekinturhan 1~2

Tekinturhan, uzun zamandır devam ettiği psikoterapi, klinik gözlemler değerlendirmelerle zihninde oluşan insana dair içsel süreçleri, kaygıları, takıntıları ifade etme arayışında olduğunu belirterek, “Seramik üzerinde denediğim portreleri Adanalı ve Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunacağım” dedi.

Psikolog Meryem Tekinturhan 2

İnsan odaklı çalışmalarını dışavurma kaygısıyla, kişilerin kendisinde bıraktığı izleri, ifadeleri seramik heykeller vasıtasıyla farklı bir boyuta taşıyan sanatçı Psikolog Meryem Tekinturhan, ”Kişilerin bende bıraktığı izleri heykeller vasıtasıyla yorumluyorum. Çalışmalarımda, gözlemlediğim kişilerin farklılığı, aynı zamanda ise farklılıkların birbiriyle uyumunun yansımalarını göreceksiniz. Eserlerimde sanatseverleri kaygı, endişe ve değersizlik sorunları ile baş etmeye çalışan heykeller karşılayacak. Terapi odasından sergi salonuna taşınan temalar" olarak adlandırdığım bu yolculuğu kısa sürede geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.