TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hobisini mesleğe dönüştürdü

Adana'da 4 yıl gibi bir süredir Antikacılık yapan Cumali Alp, bu işin küçüklüğünden beri hayali olduğunu ve buradaki eşyaların 40 yıllık birikimi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hobisini mesleğe dönüştürdü

CANSU ERSOY

(İLKHABER)- Antika eşyalar çoğu insanın ilgisini çeken ve insanları geçmişe yolculuğa çıkaran ürünlerdir. Herkesin kendinden bir parça bulduğu antika ürünlerin kolleksiyonu yapmak da çoğu insanın hobisidir. 4 yıldır Büyük Saat civarında antika ürün dükkanı bulunan Cumali Alp, bu dükkanı açmanın küçüklüğünden beri hep hayali olduğunu söyledi. Bu tarz eşyalara ilgisi büyük olan Alp, tam 40 yıl bu hayalini gerçekleştirmek için antika eşyalar biriktirdi.

antikacı5
"ilgimi çeken tüm eşyaları biriktirdim"
Eskiden bir otelin resepsiyonunda görevli olduğunu ve uzun yıllar bu işi devam ettirdiğini söyleyen Alp, "Antika, eski eşyalara ilgim hep vardı. İlk olarak sigara kolleksiyonuyla başladım. Sonrasında ilgimi çeken tüm eşyaları biriktirdim. Küçüklüğümden beri emekli olduktan sonra bu eşyalarla antika dükkanı açmanın hayalini kurdum. Etrafımdaki insanlar ben bu hayalimi söylediğimde yapamayacağımı düşündüler. Bana hep güldüler ve dalga geçtiler. Fakat emekli oldum ve 4 yıldır da kendi dükkanımı işletiyorum. Herkes dükkanı açtığımda çok şaşırdı. Hayalim gerçekleştiği için çok mutluyum" dedi.

ankitacı7
"Yarısından fazlası benim 40 yıldır biriktirdiğim eşyalar"
Bu dükkanın içinde bulunan eşyaların hepsinin kendi geçmişi olduğunu söyleyen Alp, "Çünkü hepsini kendim biriktirdim. Dükkanı açtıktan sonra antika eşya getirip satanlar da oldu, şu an burada onlar da mevcut. Fakat yarısından fazlası benim 40 yıldır biriktirdiğim eşyalar" diye belirtti.

antikacıadam
"Bu eşyalar eskiden evimde duruyordu, şu an dükkanımda duruyorlar"
Alp, şu sıralar işlerin biraz durgun olduğunu ama işlerin durgun olmasının hiç önemli olmadığını söyledi ve konuşmasının devamında şunları kaydetti:
"Ben bundan da memnunum çünkü işimi severek yapıyorum. Bu eşyalar eskiden evimde duruyordu. Şu an dükkanımda duruyorlar. Ayrıca insanların antikalara karşı ilgisi de oldukça güzel. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bunlar çok eski ve tarihi ürünler. İnsanların da ilgisini çekiyor ve burada herkes geçmişinden bir parça buluyor.  En fazla ilgi ise en çok Osmanlı döneminden kalma objelere oluyor.”
 antikacı4antikacı2

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.