TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara romanların ünlü ismi Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü yazar Paul Auster, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Auster, New York Üçlemesi gibi kara roman türündeki eserleriyle tanınıyordu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
Kara romanların ünlü ismi Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü yazar ve senarist Paul Auster, akciğer kanseri tedavisi gördüğü süreçte 77 yaşında hayatını kaybetti. New York Üçlemesi gibi kara roman türündeki eserleriyle tanınan Auster, Amerikan edebiyatının önde gelen isimlerinden biriydi.

Auster'in kanserle mücadelesi uzun süredir devam ediyordu. Salı akşamı Brooklyn'deki evinde yaşamını yitiren yazarın ölüm haberi, yakın arkadaşı Jacki Lyden tarafından doğrulandı. Geçtiğimiz yıl eşi ve yazar arkadaşı Siri Hustvedt tarafından kanser teşhisi konulan Auster, edebiyat dünyasında büyük bir boşluk bıraktı.

Kariyerine 1980'lerde kara roman türünü postmodern bir şekilde canlandırmasıyla başlayan Auster, “Moon Palace”, “The Book of Illusions” ve “The Brooklyn Follies” gibi önemli eserlere imza attı. 1947 yılında Newark'ta doğan Auster, 2017 tarihli romanı “4321” ile Man Booker Ödülü kısa listesine adını yazdırmıştı.

1982'de yayımladığı “Yalnızlığın İcadı” adlı anı kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Auster, New York Üçlemesi olarak da bilinen en ünlü eserinin ilk bölümü olan “City of Glass” ile edebiyat dünyasında önemli bir çıkış yakaladı. Kitap, başlangıçta reddedilmesine rağmen sonradan büyük bir başarı elde etti ve Auster'i kara romanların öncülerinden biri haline getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.