TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2. Uluslararası Edebiyat Festivali'yle edebiyat severleri ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği önemi vurgulayan bir etkinlikle, 2. Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali'ni düzenliyor. Yerel ve uluslararası birçok değerli yazar, 11-14 Ocak tarihleri arasında Mersin'de edebiyat severlerle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 10:39
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2. Uluslararası Edebiyat Festivali'yle edebiyat severleri ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sanata verdiği önemle kültür hayatını zenginleştirmeye devam ediyor. Bu yıl 2.'sini düzenleyeceği 'Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali' ile Türkiye ve Fransa'dan birbirinden değerli yazarları edebiyatseverlerle buluşturacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl düzenlediği Edebiyat Festivali'nin başarısı üzerine bu etkinliği geleneksel hale getiriyor. Bu yılki festival, 'Yenileşmeler' temasıyla Mersin'i sanata ve sanatçıya doyurmayı amaçlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik, 11-12-13-14 Ocak tarihlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

AKÇA: “FESTİVAL BU YIL ULUSLARARASI STANDARTTA GERÇEKLEŞECEK”

Festival hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, etkinliğin yalnızca 4 günlük bir etkinlik olmadığını, yıl boyunca süren yarışmalarla devam ettiğini vurguladı. Bu yıl yapılan festival kapsamındaki yarışmaların ödüllerinin de sahiplerini bulduğunu belirten Akça, çok değerli eserlerin yarışmaya katıldığını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2. Uluslararası Edebiyat Festivali'yle edebiyat severleri ağırlıyor

Akça, festivalin bu yıl uluslararası standartta olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl konuk ülkemiz Fransa. Türk edebiyatından ve Fransız edebiyatından çok değerli isimler, 4 gün boyunca Mersin’de bizlerle birlikte olacak” dedi. Festivalde gün boyu söyleşiler, paneller, konferanslar, dinletiler ve sergilerin yer alacağını söyleyen Akça, "Ayrıca bu festival, katılımcıların söyleşi ve panellerini takip etmekle kalmayacak, aynı zamanda atölye çalışmaları ve workshoplarda edebiyatın deneyimlenebileceği bir özelliğe sahip” diye ekledi.

“FESTİVALE TÜRK VE FRANSIZ EDEBİYATINDAN ÇOK ÖNEMLİ İSİMLER KATILIYOR”

Akça, festivalin her yaş grubuna hitap ettiğini ve programda Türk ve Fransız edebiyatından önemli isimlerin yer aldığını belirtti. Gün boyunca yoğun bir programın olacağını ifade eden Akça, “Gelen katılımcılar programı takip edebilecekleri gibi, çocuklara ve gençlere yönelik atölye ve workshoplarda da bu deneyimlemeleri birlikte yaşayacağız. Bu festivalin, Mersin’in yakın çevresinde yaşayan edebiyatseverlerin de mutlaka ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” dedi.

Festivale uzun süredir hazırlandıklarını ve 25'ten fazla katılımcının yer alacağını sözlerine ekleyen Akça, Mersin'den yerel yazarların da programa dahil olacağını ifade etti.

Festival detaylarına buradan ulaşabilirsiniz;

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2. Uluslararası Edebiyat Festivali'yle edebiyat severleri ağırlıyor 2

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2. Uluslararası Edebiyat Festivali'yle edebiyat severleri ağırlıyor 3 

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.