TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de sinema rüzgarı

Mersin Sinema Ofisi, uluslararası film gösterimlerine ev sahipliği yaparak 2024 yılı festival programında, son dönemde öne çıkan ve birçoğu daha önce izleyiciyle buluşmamış olan bağımsız ve yenilikçi filmleri seçerek sinemaseverlerle buluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 09:19
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Mersin'de sinema rüzgarı

Mersin Sinema Ofisi, uluslararası film gösterimlerine ev sahipliği yaparak 2024 yılı festival programında, son dönemde öne çıkan ve birçoğu daha önce izleyiciyle buluşmamış olan bağımsız ve yenilikçi filmleri seçerek sinemaseverlerle buluşturuyor. Festival, şehre yeni soluk getiren ve çeşitlilik arayan izleyicilere hitap eden yapımları bir araya getirerek sinema tutkunlarını heyecanlandırıyor."

'Bir film şehri olarak Mersin' sloganıyla hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) Sinema Kurulu öncülüğünde kurulan Mersin Sinema Ofisi, sinemaseverlere zengin bir program sunuyor.

21 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Frankofon Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Sinema Ofisi, Fransız Kültür 
Merkezi’nin iş birliğiyle İsviçre, Belçika, Kanada, Lüksemburg ve Polonya Büyükelçilikleri tarafından düzenlenen festivale katkı sağladı. Ayrıca Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosluğu ile işbirliği yaparak Kazak Sineması'nı da Mersinlilerle buluşturdu.

16-17 Nisan tarihlerinde Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen 'Frankofon Film Festivali'nde birbirinden değerli yapımlar gösterildi. Aynı zamanda, Büyükşehir Belediyesi çalışanları da festivale katılarak Tunuslu yönetmen Youssef Chebbi’nin 'Ashkal, L’enquete de Tunıs' adlı filmiyle Kazakistan sinemasının önemli eserlerinden biri olan 'Elmas Kılıç' filmiyle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, festivale ilişkin yaptığı açıklamada, Mersin Sinema Ofisi'nin uluslararası film gösterimlerine ev sahipliği yapmaya başladığını vurguladı. Akça, ayrıca Sinema Ofisi'nin film yapımı ve belgesel projelerine destek verdiğini ve sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.

Mersin'deki sinemaseverler de etkinlikten büyük keyif aldıklarını ifade ettiler. Sinema Ofisi'nin düzenlediği festivaller ve gösterimlerle şehrin kültürel yaşamının zenginleştiğini belirten katılımcılar, bu tür etkinliklerin Mersin için büyük bir değer olduğunu vurguladılar.

Mersin Sinema Ofisi'nin çalışmaları, şehre sanatın ve kültürün daha geniş bir perspektiften sunulmasına olanak sağlıyor. Sinema tutkunları için önemli bir buluşma noktası haline gelen Mersin Sinema Ofisi, gelecekte de sinema dünyasının Mersin'deki önemli adreslerinden biri olmaya devam edecek."

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.