TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de görülmesi gereken yerler 'KIZ KALESİ'

Akdeniz'in en güzel şehirlerinden biri olan Mersin içinde bulundurduğu tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle gezi tutkunlarının rotasında bulunan bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersin'de görülmesi gereken yerler 'KIZ KALESİ'

İbrahim Baysal

(İLK HABER)- Mersin’de görülmesi gereken yerlerin başında yer alan Kız Kalesi tarihi ve doğasıyla Mersin ve Çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Kz Kalesi  (7)

Kıyıya uzaklığı yaklaşık 600 metre uzaklıkta bulunan kalenin burada bulunan bir yazıttan 1199 yılında I. Leon tarafından yaptırılmış olduğu varsayılıyor.  1361’de Kıbrıs Krallığı tarafından zapt edilmiş olup Strabon, Roma Dönemi’nde korsanların kaleyi barınak olarak kullandıklarından bahsetmektedir. Kale Bizans ve Ermeniler tarafından karadaki kale kadar önemsenmiştir. Kalenin girişi kuzeydedir.

Kz Kalesi  (8)

Kız Kalesi aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer almaktadır.

Kz Kalesi  (4)

Kızkalesi’nin farklı yerler için de anlatılan bir de efsanesi bulunmaktadır. “Vaktiyle bir kral varmış. Çok sevdiği tek kızının geleceğini öğrenmek için bir falcıya danışmış. Kızının yılan tarafından sokularak öleceğini öğrenince, prenses için bu kaleyi yaptırmış. Böylece onun can güvencesini sağladığını zanneden kral, bir gün kızına bir sepet üzüm göndermiş. Ne var ki sepette gizlenen yılan kızı sokarak öldürmüş.” Benzer bir anlatım İstanbul'daki Kızkulesi için de kullanılmaktadır.

Kz Kalesi  (1)

Kızkalesi, Erdemli’ye 23, Mersin’e 60 km mesafede yer alıyor. Kızkalesi’ne en yakın havalimanı ise 141 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Kz Kalesi  (2)

911e445c-1885-4184-aa45-161c14622ab6

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.