TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Mutluluğun Resmi Cumhuriyet’ yağmura boyun eğmedi

Uluslararası Adana Sanat Günleri ‘Mutluluğun Resmi Cumhuriyet’ etkinliği dün itibariyle başladı. Bugün ikinci günü olan etkinlik, dün geceden başlayan yağmur ve rüzgara yakalandı. Sanatçılar yağmura rağmen etkinliğe ara vermeden devam etti ve etkinlik kapalı bir alana alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Mutluluğun Resmi Cumhuriyet’ yağmura boyun eğmedi

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER)-Bu sene 14-20 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Uluslararası Adana Sanat Günleri ‘Mutluluğun Resmi Cumhuriyet’ etkinliği dün başladı. 5 sanat disiplininde, 8 ülkeden 24 sanatçıyı buluşturan ve Türkiye’nin dört bir yanından sanatçıları ağırlayan etkinlik dün açılışı güneşli ve sıcak bir havayla yaparken ikinci gün yağmurlu ve rüzgarlı bir havaya yakalandı.

Atatürk Parkı’nda açılışı yapılan ve sonrasında Abidin Dino Parkı’nda devam eden etkinlik 20 Ekim’e kadar burada yapılacaktı. Fakat dün gece yağan ve hala etkisi devam eden yağmur sebebiyle bugün etkinliğe parkta devam edilmesi kararından vazgeçildi.

Sanatçılar, yağmura rağmen resim yapma sevdalarından vazgeçmedi. Etkinlik bugün Abidin Dino Parkı yerine Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda kaldığı yerden devam ediyor. Sanatçılar olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden mutluluğun resmini yapmak durmadan fırçalarını hareket ettiriyor.

“BİR ARADA RESİM YAPIYORUZ VE BU ÇOK DEĞERLİ BİR ŞEY”

Etkinliğe katılan sanatçılardan biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemseddin Ziya Dağlı, “Benim resimlerimde doğa soyutlamaları var. Yani doğadan esinlenerek onları soyutluyorum ve kendimce yorumluyorum. Bu etkinlikler sayesinde arkadaşlarımızı görüyoruz. Bir arada resim yapıyoruz ve bu çok değerli bir şey. Burada Türkiye’nin her yerinden gelen arkadaşlarımız var. Daha Adana’yı keşfedemedik, Adana’yı keşfetmek istiyorum” dedi.

ETKİNLİĞE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN SANATÇILAR KATILDI

Aslında diş hekimi olan ama birçok sergi açan Adnan Öztürk, “Ben bugün ilk kez katıldım ve şu ana gayet güzel gidiyor. Adana’da çok güzel bir yer ve böyle güzel bir yerde bu kadar güzel insanla bir arada resim yapmak mutluluk verici” diye kaydetti.

20 Ekim’de bitecek olan etkinliğin son gününde yapılan resimlerin sergisi yine Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.