TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Puccini’nin “TOSCA”sı Mersin DOB sahnesinde

Giacomono Puccini’nin Tosca operası Mersin2de sanatseverler ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
Puccini’nin “TOSCA”sı Mersin DOB sahnesinde

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de en sevdiği operalardan biri olan Giacomono Puccini’nin Tosca operası, Mersin’e geliyor.

Dünyada en çok sahnelenen opera eserlerinden biri olma özelliği taşıyan Tosca operasının sahneleneceği gün sabırsızlıkla bekleniyor.

Operanın devam ettiği süre boyunca; Tosca ve Scarpia'da hayat bulan iyi ve kötü arasındaki savaş çarpıcı bir şekilde yansıtılacak. Operada iyi-kötü savaşı yüzünden yaşanamayan büyük bir aşk, geri planda karmaşık bir siyasi ortam ve çok trajik bir son yer alacak. Nefesleri tutarak izleyeceğiniz operada kısaca; hırs, aşk, nefret, ölüm, intikam duyguları izleyicilere en iyi şekilde yansıtılacak ve Tosca sahnesinde yer alacak.

24 Şubat 2024 Cumartesi günü sahnelenecek olan opera saat 20:00’de başlayacak. Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek eserin orkestra şefliğini Andrea Francesco Solinas üstlenecek ve eserin rejisörlüğünü MDOB'un deneyimli başrejisörü de Kenan Korbek yapacak. Operada dekor tasarımında Özgür Usta, kostüm tasarımında Aydan Çınar, ışık tasarımında ise Tarı Deniz imzaları görülecek. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstlenirken çocuk korosunu da bu temsile Reyhan Bezdüz hazırladı.

Eserde baş rollerde ise; Tosca'yı Sevinç Demirağ, Cavaradossi'yi Stevan Karanac, Scarpia'yi Cüneyt Ünsal, Angelotti'yi Hasan Berk, Sagrestano'yu Ufuk Kasar, Spoletta'yi Orhan Güllüler, Sciarrone'yi Serkan Sevinç, Carceriere’yi Hüsamettin Özçelik ve çoban’ı Verda Nisa Serin yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.