TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rüya gibi düğün

Kızıltepe İlçesi’nin ünlü Kurtay ailesinin yakışıklı oğlu Sabri, gönlünü kaptırdığı güzeller güzeli Melike ile hayatını birleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Rüya gibi düğün

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Ünlü zenginler, ünlü sanatçılar, ünlü fabrikatörler ve ünlü aşiret liderlerinin yaptıkları düğünler hep dillere destan  olurmuş. Kızıltepe ilçesi’nin köklü ve örnek ailesi olarak bilinen ”Kurtay” ailesinin çok sevilen oğlu, Mardin Valiliği eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan ve şu anda Antalya  Valiliği Dernekler Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Kurtay’ın doktor kardeşi Sabri Kurtay hayatını güzeller güzeli doktor Melike Kuşvuran ile birleştirerek “Örnek düğün” kervanına dahil oldular. Mardin Yay Grand Otel’de yapılan muhteşem düğünde mutlu çifti dostları yalnız bırakmadı. Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek düğün töreninde, damat havalara atılırken, kemençeden yayılan notalarla konuklar da horon teperek düğüne ayrı bir renk kattılar.

Nikah merasiminde ise alışıla gelmişin dışında bir sahne gerçekleşti. Müstakbel eşinden daha atak davranan damat, “Evet” deyip imzayı attıktan sonra sevgili eşinin ayağına basması kahkahaların atılmasına neden oldu.

Ankara merkezde doktorluk mesleğini ifa eden Sabri Kurtay ile Melike Kuşvuran’ın düğünleri dillerde destan olacak bir merasimle yapıldı. Düğüne  Mardin Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi, AK Parti İl Başkanı M. Ali Dündar, Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Federasyon Başkanı M. Şerif Öter, gazeteciler her iki gençlerin akrabaları ve arkadaşları yıllardır basınla çalışan Hüseyin Kurtay’a eşlik ederek, bir anlamda da arkadaşlık özlemlerini gidermenin mutluluğunu yaşadı. yalnız bırakmayarak düğünü gazeteciler de eşlik etti.

Melike ile Sabri’nin nikahını ise Mardin Artuklu Belediyesi memuru kıyarken, mutlu çiftin şahitliğini ise aile dostları Bereket Aday, Feyzullah Bayındırlı yaptı. Nikah kıyılırken Mardin ve yöresinde gelenek olan “Gelin mi erkeğin ayağına basacak, yoksa erkek mi gelinin ayanına basacak?” diye herkes merak ederken, damat Sabri Kurtay gelinin ayağına basmasıyla büyük bir alkış aldı. Ancak damat ”Ben değerli eşim Melike’ye şaka yaptım. Bizler medeni insanlarız, hayat müşterektir, evin işini bile beraberce yaparız.” sözleri de alkış yağmuruna tutuldu. Nikah cüzdanı ise damadın ağabeyi Hüseyin Kurtar, doktor kardeşi ve yengesine teslim ederek mutluluklar diledi.

Mardin ünlü mahalli sanatçısı Semir Ortaç ve kardeşleri de Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice şarkı ve türküler icra ederken gelin, damat oynadıkları Reyhani oyunu ile büyük alkış aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.