TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Tesbih Fuarı'mızı kimseye kaptırmayız"

Fuarı Adana'dan alıp İstanbul'a çekme talebinde bulunanlara Büyüksaat tesbihçi esnafı Şimşek’ten cevap geldi

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Tesbih Fuarı'mızı kimseye kaptırmayız"

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Adana'nın bu yıl ikincisi yapılacak olan Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nı heyecanla bekleyen esnaf, fuarı Adana’dan İstanbul’a çekmek isteyenlere de tepki gösterdi. Büyüksaat civarı tesbihçilerinden İsmail Şimşek, "Tesbih konusunda Adana neredeyse dünyanın merkezi oldu. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Adana'yı bu konuda kıskananlar olmuş. Fuarı Adana'dan alıp İstanbul'a çekme talebinde bulunmuşlar. Biz Tesbih Fuarı'mızı asla kaptırmayız" dedi.

Tesbih kültürünün Adana'daki yeri bir başkadır. Çeşit çeşit taşlarla binbir emekle yapılan tesbihler sadece bir nesne değil aynı zamanda birer anı ve şifa kaynağıdır. Her taşta farklı bir anlam yüklüdür.

Tesbih Fuarı'mızı kimseye kaptırmayız 2

Tesbihçi bir babanın oğlu olan ve çekirdekten yetme tesbihçi olan İsmail Şimşek, "Bu işi bu firma adı altında yaklaşık 12-13 yıldır yapıyoruz. Ama bizim geçmişimiz sadece bu 12-13 yıl değil. Ben çekirdekten babamın kucağında yetiştim. Ben küçükken babamın sattığı tespihleri hatırlıyorum. Onunla birlikte dükkanımıza giderdik. Tabii o zaman tesbih sektörü tam anlamıyla tek başına mağaza açılabilecek kadar büyük değildi. Tesbih o zamanlar sattığımız hediyelik eşyaların yanında artı bir seçenekti" diye belirtti.

"TESBİH KONUSUNDA ADANA DÜNYANIN MERKEZİ OLDU"

Tesbih konusunda Adana’nın neredeyse dünyanın merkezi olduğunu belirten Şimşek, “Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Geçen sene Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın ilki yapıldı. Hepimiz heyecanla ve merakla nasıl geçecek, ziyaretçiler nasıl olacak, insanlar nereden gelecek diye bekliyorduk. Bir Adana firması olarak fuarı çok gururlu bir şekilde bitirdik. Gerek medya gerekse insanlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Hatta Adana'yı bu konuda kıskananlar olmuş. Fuarı Adana'dan alıp İstanbul'a çekme talebinde bulunanlar olmuş. Tabi biz Tesbih Fuarı'mızı kaptırmayız" dedi ve bu işin merkezinin Adana olduğunun altını çizdi. 

Tesbih Fuarı'mızı kimseye kaptırmayız 3

"AMACIMIZ ADANA VE TESBİHLERİ DÜNYAYA DUYURMAK"

Firma olarak Avrupa ve Orta Doğu'ya tesbih gönderdiklerini söyleyen ve fuardan maddi bir beklenti içerisinde olmadıklarını ifade eden Şimşek, “Amacımız sadece Adana'yı, tesbihleri dünyaya duyurmak" diye konuştu.

Tesbih Fuarı'mızı kimseye kaptırmayız 4

"İLKLERİN GÜNAHI OLMAZ"

"Normalde fuarda satış yapılmaz. Fuarlar ürününü tanıtmak, globale açmak için vardır. Fuarlar sayesinde insanlar seni bilir, bir ön sipariş olur. Sonrasında ticari bağlantılar kurulur. Yalnız bu fuarımız bizim daha çok böyle büyük bir 'Aypazarı' havasında oldu. Orada ticaret oldu. İnsanlar malını alıp, malını sattı. Bu sene de geçen senekinden farklı olur mu bilmiyorum. Açıkçası geçen sene fuara katılan esnaf bundan memnundu. Ama benim bildiğim kadarıyla fuar öyle değil. Öyle olmamalı" diyen Şimşek, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Tesbih Fuarı'mızı kimseye kaptırmayız 5

"Geçen yıl yoğunluk beklenenin çok üzerinde oldu. Açıkçası fuarın ilki olduğu için bu kadarını kimse beklemiyordu. İyi bir tanıtım yapılma şansı olmadı. İlklerin günahı olmaz. Buna rağmen gayet güzel geçirdik, gayet başarılıydı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.