TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın 2.'si 19-22 Ekim'de

Bu sene 2.'si düzenlenecek Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın 2.'si 19-22 Ekim'de

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) – Bu sene 2.'si düzenlenecek Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'de katıldı.

2. Adana Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın basın açıklaması Tesbihçiler Çarşısı'nda yapıldı. Açıklamaya Adana Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere birçok kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Adana Tesbihçiler Çarşı Yönetim Kurulu Üyesi Nasır Fidan şunları söyledi:

"19-22 Ekim'de TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde Türkiye'de ilki yapılan Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın tanıtım programına hoş geldiniz. Adana Valiliği'mizin himayelerinde düzenlenen fuarımız, ilimiz ekonomisine koyduğu katkıyı daha da yukarılara çıkartarak ulusal ve uluslararası alanda ilimizin tanıtımında önemli rol oynayacak.

Tespih ve Doğal 3

22-25 Aralık tarihlerinde birincisini yaptığımız fuar, 25 farklı Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde olan yabancı katılımcı firmalar ile 70'e yakın ilden katılım sağlayan 215 katılımcı firmayla birlikte toplam 240 farklı katılımcı firmanın katılımıyla yapılmıştır. 145 binin üzerinde ziyaretçi katılımı ile yapılan fuarda yaklaşık 300 kişilik planlı yurt dışı alım heyetleri fuarımıza dört gün boyunca ziyaret ederek ticari faaliyette bulunmuşlardı. Bu yıl fuarımız 300 stant olarak planlanmakta olup yetmiş ilden ve otuz farklı ülkeden yaklaşık 450-500 firmanın katılması planlanmaktadır."

DÜNYANIN HER YERİNDEN TAŞLARI ALIP BURAYA GETİRİP, GÜZELLEŞTİRİP BİR SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRÜYORSUNUZ"

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'de fuarla ilgili şunları aktardı:

Adana'nın değişik bir enerjisi var. Adana'da müthiş bir dinamizm var. Yani henüz iki ayı tamamlamadık ama çok dinamik bir yapısı var. Adanalı ne yapıyorsa onun en güzelini yapıyor. En güzelini yapmaya çalışıyor. Lezzet Festivali'ni tamamladık. Orada tüm dünyadan misafirlerimizi ağırladık ve yüz akıyla bütün herkesin iştirakiyle, herkesin katılımıyla çok güzel bir lezzet festivali gerçekleştirdik. Şimdi önümüzdeki hafta Adana Doğal Taşlar ve Tesbih Fuarı var. Nasır Başkan işlerin iyi olduğunu söyledi. Çünkü dünyanın her yerinden o taşları alıp buraya getirip burada güzelleştirip bir sanat eserine dönüştürüyorsunuz. Ve bunu da bizlere sunuyorsunuz. Tabii ki iyi olacak işleriniz."

Tespih ve Doğal

"ÜÇÜNCÜ GERÇEKLEŞTİKTEN SONRA İNŞALLAH GELENEKSEL ADANA TESPİH FUARI DİYECEĞİZ"

Bu sene fuarın ikincisi olacağını hatırlatan Vali Köşger, "Gelecek sene de üçüncü gerçekleştikten sonra İnşallah Geleneksel Adana Tesbih Fuarı diyeceğiz. Türkiye'de de bir ilki de böylece gerçekleştirmiş olacağız. O da bize yakışır. Adana'ya yakışır. İnşallah daha iyilerini yapacağız.

Her yaptığımız işi en iyi, en iyi şekilde, en güzel şekilde yapacağız ve Türkiye'nin gündemine, Adana'yı hep böyle olumlu şeylerle, güzel şeylerle, sanatla, zevkle, estetikle, güzellikle, lezzetle tanıtacağız. Ve Adana Türkiye'de biraz tempo kaybetti belki ama hak ettiği yeri bulacak" dedi ve konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.