TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm kenti Mersin'in lezzetleri damak çatlattı

Turizm kenti Mersin'in lezzetleri, Diyarbakır'da düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 09:16
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Turizm kenti Mersin'in lezzetleri damak çatlattı

Turizm kenti Mersin'in lezzetleri, Diyarbakır'da düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta tanıtıldı.

Eşsiz tarihiyle bilinen Mezopotamya topraklarında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin standı büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerine kapılarını açan fuarda, Mersin’e özgü lezzetlerin sergilendiği Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın standı, fuarın en dikkat çekici noktalarından biri oldu.

Mersin, fuarın partner şehri olarak doğası, tarihi, denizi ve yaylalarıyla ziyaretçilere dört mevsim boyunca farklı doğal güzellikler sunmanın yanı sıra, eşsiz gastronomisiyle de misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle düzenlenen ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ile Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından organize edilen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 Mayıs’ta kapılarını açtı. Fuar, Türkiye’nin dört bir yanından ve 23 farklı ülkeden gelen yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak, toplam 104 firma ve kuruluşa ev sahipliği yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda partner şehir olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Gastronomi üzerine odaklanan bu fuarda, Mersin’e özgü lezzetleri tanıtarak, katılımcılara tattırdıklarını ifade eden Özdülger, “Coğrafi işaretli kerebiç, cezerye ve Lamas limonumuzu ziyaretçilere sunduk. Ayrıca Tarsus kebabı, lahmacunu ve humusu ile Silifke batırığını tanıtan videolar hazırladık” dedi.

Mersin standına yoğun ilgi gösterildiğini söyleyen Özdülger, “Anadolu'nun kültürel ve gastronomik zenginliği burada deneyimleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yaptığımız işlerin kalitesine ve vizyoner bir bakış açısına önem veriyoruz. Bu fuarda da Mersin’i en iyi şekilde tanıtmayı başardık” diye konuştu.

Ziyaretçilerden aldıkları olumlu geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Özdülger, “Mersin’in doğal güzellikleri, tarihi noktaları, gastronomisi ve doğa turizmi ile Akdeniz’in incisi olduğunu herkese göstermek istiyoruz” dedi. 2. Uluslararası Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na partner şehir olarak katılmaktan gurur duyduklarını ifade eden Özdülger, fuar sayesinde önemli bağlantılar ve diyaloglar kurduklarını belirtti.

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Abdurrahman Aslan, Mersin standını ziyaret ettiğinde, Mersin’in Diyarbakır için ne kadar önemli olduğuna değindi. “Mersin demek Diyarbakır demek, Diyarbakır demek Mersin demek” diyen Aslan, iki şehir arasındaki ticari, sosyal ve siyasal ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Başkan Seçer ve ekibinin Mersin için büyük işler başardığını belirten Aslan, Mersin’in fuarda yer almasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.