TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası 12. Portakal Çiçeği Karnavalı sona erdi, Adana eğlenceye doydu

Adana, 13 Nisan'da başlayan ve 21 Nisan Pazar gününe kadar devam eden Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na veda etti. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen karnaval, renkli görüntülere ve coşkulu kutlamalara sahne oldu, Adana eğlenceye doydu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 12:19
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Uluslararası 12. Portakal Çiçeği Karnavalı sona erdi, Adana eğlenceye doydu

Adana, 13 Nisan'da başlayan ve 21 Nisan Pazar gününe kadar devam eden Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na veda etti. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen karnaval, renkli görüntülere ve coşkulu kutlamalara sahne oldu, Adana eğlenceye doydu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne dahil edilen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, beklenenin üzerinde ilgi gördü. Adana'nın Nisan ayını renklendiren Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, binlerce yerli ve yabancı konuğu ağırladı. Tahminlere göre, 1.5 milyondan fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen karnaval boyunca konserler, halk oyunları gösterileri, tiyatro oyunları, sergiler ve çeşitli sokak etkinlikleri düzenlendi, Adana'nın yöresel lezzetleri de ziyaretçilere sunuldu.

Karnavala konserlerle kapanış

Karnavalın son gününde ise KÖFN grubu Merkez Parkı'nda konser verdi. Binlerce Adanalı ve turist, KÖFN'ün sevilen şarkılarına eşlik etti. Atatürk Parkı’ndaki Senfoni ile Neşat Ertaş Türküleri ve Adana Müze Kompleksi-Müzeler Meydanı’ndaki  Blue Red Green etkinlikleri de son güne damga vurdu.

Portakal Çiçeği Karnavalı'ndan geriye kalanlar

Renkli ve coşkulu Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ardından, Adana'nın merkezini süsleyen görkemli dekorlar ve heyecan verici eğlencelerin izleri silinmeye başladı. Kentin parkları ve caddeleri, karnavalın coşkusunu yansıtan turuncu rengin yerini temizliğe bıraktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Merkez Park’ta, karnavalın ardından oluşan atıkları süratle temizlemek için yoğun bir çalışmaya başladı.  Yoğun katılımın olduğu karnavalın ardından oluşan atıkların, özel olarak tahsis edilen çöp kamyonları ve ekipmanlar ile toplanarak bertaraf tesislerine taşınacağı belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ardından oluşan atıkların hızlı ve etkin şekilde temizlenmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade ederek, kentin temizliği ve çevrenin korunması için her zaman hassasiyetle çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.