TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü yönetmen Eleanor Coppola 87 yaşında hayatını kaybetti

Francis Ford Coppola'nın eşi ve yönetmen Eleanor Coppola, 87 yaşında hayatını kaybetti. Coppola, kocası Francis Ford Coppola'nın yönettiği birçok ikonik filmi belgesele dönüştürerek tanındı. Ailesi, Coppola'nın California'daki evinde vefat ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
Ünlü yönetmen Eleanor Coppola 87 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'nın eşi ve yönetmen olan Eleanor Coppola, 87 yaşında hayatını kaybetti. Coppola, kocası tarafından yönetilen birçok ikonik filmi belgesele dönüştürerek tanındı.

Coppola'nın ailesi, Cuma günü California'nın Rutherford şehrindeki evinde vefat ettiğini duyurdu. Eleanor Coppola, kocası Francis Ford Coppola'nın "Apocalypse Now" gibi kötü şöhretli yapımlarını da belgesele dönüştürmüştü.

Coppola, film yapımıyla ilgili çalışmalarıyla tanınırken, aynı zamanda Francis Ford Coppola'nın yanı sıra yönetmen kızı Sofia Coppola ve yapımcı oğlu Roman Coppola gibi film yapımcılarından oluşan bir aile yetiştirdiği biliniyor.

ELEANOR COPPOLA KİMDİR?

Orange County, Kaliforniya'da büyüyen Eleanor Coppola, Francis Ford Coppola ile ilk kez, Roger Corman'ın yapımcılığını üstlendiği 1963 yapımı korku filmi "Dementia 13"te sanat yönetmeni yardımcısı olarak çalışırken tanıştı.

İlişkileri başladıktan birkaç ay sonra hamile kalan Eleanor ve Francis Ford Coppola, Şubat 1963'te Las Vegas'ta evlendiler.

İlk çocukları Gian-Carlo'nun ardından Roman ve Sofia dünyaya geldi. Hepsi babalarının filmlerinde düzenli olarak yer aldı ve setlerde büyüdüler. Bu süreçten sonra hepsi sinemaya yöneldi.

Eleanor, çocuklarıyla ilgili olarak Associated Press'e şunları söyledi: "Bizden neler aldıklarını bilmiyorum ama umarım yaratıcı süreçlerinde her ne olursa olsun birbirlerini cesaretlendiren bir aile örneği oluşturmuşlardır. Herkes aile işini seçti. Biz onlardan bunu istemedik ya da beklemiyorduk ama yaptılar. Zaten ceviz ağaçtan uzağa düşmez."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.