SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Cengiz, Yedikardeş ve Avuka'yı ödüllendirdi

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, 2 ay kadar önce Avusturya'nın başkenti Viyana'da “Hoşgörülerin Diyarı Mardin” isimli resim ve fotoğraf sergisi açan ünlü Ressam İsmet Yedikardeş ile Mardin'in ünlü Gazetecisi ve Fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka'yı ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2014 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2014 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Vali Cengiz, Yedikardeş  ve Avuka'yı ödüllendirdi

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Calibri",serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: "SimSun"; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; }


 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – İstanbul'dan Mardin’e gelen ünlü Ressam İsmet Yedikardeş'e ve Adnan Avuka’yı temsil eden oğlu Serdar Avuka'ya Mardin Polis Evi'nde düzenlenen sabah kahvaltısından sonra ödülleri verildi.

Takdirname alan her iki sanatçının da Mardin'i var güçleri ile tanıttıklarını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz,” Keşke bugün Adnan bey de burada olsaydı. Emekli olan İstanbul Cumhuriyet Baş savcısı Halil Avuka Adnan beyin amcasının oğluymuş. Adnan bey Halil Beyin cenaze merasimine gittiği için burada bulunamadı ama oğlu Serder geldi. Her iki arkadaşımız Mardin'nin turizmine ve Mardin'in tanıtımına büyük katkıları olmuştur. İki arkadaşımız da büyük sıkıntılara rağmen, yıllardır Mardin’ı tanıtmak için ülke dışında ve içinde büyük bir çaba harcıyorlar. Ben göreve geldiğim gün herkese söyledim. Mardin’e kim hizmet ederse ödülsüz kalmaz, ister STK olsun, ister benim mahiyetimde çalışan mesai arkadaşlarım olsun.”dedi.

Kalvaltıda İş adamı İsmet yedikardeş, ağabeyi Fevzi Yedikardeş, Münir Çağlar da hazır bulundu. Mardin sorunlarını masaya yatıran vali ve iş adamları”Birlikte kuvvet doğar” fikrinde birleştiler.

Bu arada ünlü Ressam İsmet Yedikardeş dünyanın en uzun adamı ünvanına sahip olan Mardin Derikli ilçesinden Sultan Köse için bir ev yapma kararı aldığını Vali Dr. Ahmet Cengiz’e aktarırken,”Sayın valim dünyanın en uzun adamı ünvanına sahip olan hemşehrimiz Sultan Köse yeni evlendi. İstanbul'da bulunan bir arkadaşımla karar aldık. Valilik olarak bize arsa verin biz onun boynuna ve kişiliğine yakışacak bir şekilde Mardin’de bir ev yapmaya hazırız. Yeter ki valilik olarak arsayı verin. Biz herşey ile mükemmel bir şekilde ev yapmaya hazırız.” dedi.

Ünlü Resmam İsmet Yedikardeş'in bu güzel jesti karşısında Mardin valisi Dr. Ahmet Cengiz, de”Allah sizlerden razı olsun. Gerçekten bana dünyanın en güzel müjdesini verdiniz. Kısa bir zamanda arsa bulup sizlere haber vereceğim.”yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.