TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuraklık..

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2023 18:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 18:09

Şöyle bir baktığımızda her yıl, bir önceki yıldan daha kurak geçiyor. Yağışlar azalıyor, göller-nehirler kuruyor, barajlarda su seviyesi düşüyor. Denizlerimiz hızla kirleniyor, canlı türleri yok oluyor. Zaten kutuplarda buz dahi görmek neredeyse zor gibi.. Yıllar geçtikçe işler daha da kötüye gidiyor. Mevsimler daha sıcak geçiyor, yaz aylarında orman yangınları, seller, hortumlar vs. vs. Hep bir önceki yıla göre daha kötü bir gidişat ile karşı karşıya kaldığımız bir dönem..

Koca yemyeşil dünya çıplak.. Dünyamız hızla yıpranıyor ve bence yapılan hiçbir şey yok.. Ancak açıklanan projeler, anlatımlar ama dünyamız yıpranırken, canlılar da yok olmaya devam ediyor. Bunun farkında mıyız? Evet. Yapılan! Hiçbir şey..

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) iklim değişikliğinin dünya genelinde sıcak hava dalgalarını daha sık ve yoğun hale getireceğinden bahsediyor ve Avrupa'da son 50 yılda yaklaşık 159 bin kişinin aşırı sıcaklar ve iklim kaynaklı afetler nedeniyle yaşamını yitirdiğinden bahsediyor. Bu ölümlerin yüzde 93'ünün nedeninin aşırı sıcaklardan kaynaklandığından bahsediyor.

Tüm bunların nedeni tabi ki küresel iklim krizi.. Bitmek bilmeyen istekler, küreselleşme diye tutturup giderken doğadaki tahribatı görmemezlikten gelmenin sonucudur tüm bunlar..  Daha kötüsünü istemiyorsak acilen çözümler üretmeli ve beklemeden hayata geçirmeliyiz.

Çevremizi korumalı, yeşili artırmalıyız. Yaşayacak başka bir dünya olmadığına göre, mevcut dünyamızı korumalıyız ki, kendimizi de koruyalım, geleceğimizi de koruyalım..

Dünyamız yok olursa biz de yok oluruz. Unutmayın..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.