TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Leylek ailesi yavrularını büyütmeye başladı, mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNE BAĞLI BUCAK MAHALLESİNDE ELEKTİK DİREĞİNE YUVASINI KURAN LEYLEK AİLESİ YAVRULARININ OLMASI İLE BİRLİKTE MAHALLE SAKİNLERİNİN İLGİ ODAĞI OLDU. HAVADAN YAVRULARI İLE GÖRÜNTÜLENEN LEYLEK AİLESİ İSE DRONE TEHLİKE GİBİ ALGILAMASI VE YAVRULARININ BAŞINDA DRONE AN VE AN TAKİP ETMESİ İLE AN VE AN KAYDEDİLDİ.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Leylek ailesi yavrularını büyütmeye başladı, mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Bucak Mahallesi’nde elektrik direğine yuvasını kuran leylek ailesi, yavrularının olması ile birlikte mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu.

Kozan’ın Bucak Mahallesi’nde göç eden leylek ailesi narenciye bahçeleri ve suyun gözünün bulunduğu bir elektrik direğine yaptığı yuva ile mahalle sakinlerinin de ilgisini çekti. Yıllardır göç mevsiminde evine gelen leylek ailesi bu yıl da bahar ayında yuvasında 4 yavrusuna büyütüyor. Mahalle sakinleri de göçmen leylek ailesinin yaşamlarını uzaktan da olsa hayranlıkla izliyor.

Leyleklerin çilek bahçesinin sık sık misafiri olduğunu aktaran Ömer Mantı, "Yaklaşık 3 yıldır biz bu leylek ailesini bölgede gözlemliyoruz. Geldiğimizden beri birlikte yaşıyoruz. Belli dönemde göç ve yavrulama dönemlerinde geliyorlar. Mahallemizde bulunan pınar gözünden avladıkları balıklar ile yavrularını besliyorlar. Günün belli saatlerinde avlanıyor. Balıkları, solucanları avlayıp yuvasına doğru süzülerek götürüyor. Yavrularını uçuruyorlar hepsini gözlemleme sansımız oluyor. İsim vermedik. Çilek bahçesine gelip konuyorlar. İnsanlardan korkuyor, ürkekler. Burada bahçede çileklere dokunmuyor ama gelip geziyor, bizleri mutlu ediyor" dedi.

Leylek ailesi dron ile havadan görüntülenirken, annenin yavrularını koruma içgüdüsü ile takip etmesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.