TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ligde evinde kaybetmeyen tek takım: ‘Adana Demirspor’

Süper Lig’de 26 hafta geride kalırken, Adana Demirspor 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ile 45 puan toplayarak 4. sırada yer aldı. Bu sezon ilk 4 ve Avrupa hedefiyle yola çıkan mavi-lacivertliler, evinde namağlup unvanına sahip tek ekip olarak dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ligde evinde kaybetmeyen tek takım: ‘Adana Demirspor’

Serhat ŞANLI / ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER) – Süper Lig’de 26 hafta geride kalırken, Adana Demirspor 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ile 45 puan toplayarak 4. sırada yer aldı. Bu sezon ilk 4 ve Avrupa hedefiyle yola çıkan mavi-lacivertliler, evinde namağlup unvanına sahip tek ekip olarak dikkat çekiyor.

Süper Lig’de 26. Hafta ile birlikte Galatasaray 60 puanla liderliğini korurken, Fenerbahçe 54 puanla ikinci, Beşiktaş 49 puanla üçüncü ve Adana Demirspor 45 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Bu sezon performansıyla lige adeta damgasını vuran Adana Demirspor, hedefini ilk 4 ve Avrupa olarak belirlerken, kendi evinde namağlup unvanına sahip tek takım olarak öne çıkıyor.

Adana Demirspor geride kalan 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ile 45 puan toplayarak 4. sırada yer almasının yanında sezon başında koyduğu hedefe adım adım ilerliyor. Adana ekibi, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon iç sahada yenilgi yüzü görmedi.

Adana Demirspor, sezonun ilk kendi sahasında oynadığı Demirgrup Sivas maçını 3-0 kazandı. Evinde oynadığı ikinci maçını Hangikredi Ümraniye ile oynayan mavi-lacivertliler o maçtan da 1-0 galip ayrılarak yine 3 puanın sahibi oldu.

Ligin 6. Haftasında yine kendi sahasında son şampiyon Trabzonspor’u konuk eden Adana Demirspor, zorlu maçtan 3-2 galip ayrılarak evindeki 3 maçını da kanamış oldu. 8. Hafta bu kez evinde Galatasaray’ı konuk eden mavi-lacivertliler, çok sayıda pozisyonu kaçırırken, maç 0-0 sona erdi ve puanlar paylaşıldı.

Zorlu Galatasaray maçı sonrası peş peşe 2 deplasman yaşayan Adana Demirspor, 11. Haftada Konyaspor’u konuk etti ve o maç da karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi. Ligin 15. Haftasında bu kez rakip Karabük ekibiydi ve Adana ekibi maç Adana ekibinin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Ligin 17. Haftasında İstanbulspor ile kendi evinde karşılaşan Adana Demirspor, adeta gol şov yaptı ve mücadeleyi 6-0 kazandı. Farklı galibiyetin ardından bir sonraki kendi evindeki rakibi MKE Ankaragücü’ydü ve o maçı da Adana ekibi 3-1 alarak yine galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi.

Ardından 20’nci haftada da kendi evinde oynayan Adana Demirspor, yakaladığı birçok pozisyona rağmen gol bulamadı ve Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı. Giresun beraberliğinin ardından ligin 22. Haftasında zorlu Fenerbahçe ekibini konuk eden Adana Demirspor, maçtan 1-1 berabere ayrıldı.

Normalde ligin 24. Hafta maçında Hatayspor ile karşılaşacak olan Adana Demirspor, rakibin deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmesiyle TFF tarafından hükmen galip olarak maçı geçmiş oldu. Ardından ligin 26. Haftasında sahasında Antalyaspor’u konuk eden Adana Demirspor, ilk yarı bulduğu gollerle yine 3 puanın sahibi oldu.

Bu sonuçlarla beraber Süper Lig’de 26 hafta geride kalırken, Adana Demirspor 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve namağlup ile 45 puan toplayarak 4. sırada yer aldı. Bu sezon ilk 4 ve Avrupa hedefiyle yola çıkan mavi-lacivertliler, evinde namağlup unvanına sahip tek ekip olarak dikkat çekiyor.

Adana Demirspor, evinde oynadığı 12 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik aldı. Bu maçlarda 26 gol atarken kalesinde ise 7 gol gördü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.