TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Symphony X ilk kez Türkiye'de! Metal müziğin devleri IF Performance Hall Beşiktaş'ta sahne alacak

Amerikan progresif metal sahnesinin önde gelen ismi Symphony X, Türkiye'de ilk kez IF Performance Hall Beşiktaş'ta hayranlarıyla buluşacak. Unutulmaz bir gece ve özel sürprizler için geri sayım başladı!

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 13:30
Kaynak: İGFA
Symphony X ilk kez Türkiye'de! Metal müziğin devleri IF Performance Hall Beşiktaş'ta sahne alacak

Amerikan progresif metal sahnesinin dev ismi Symphony X, Avrupa turnesi öncesinde Türkiye'de ilk kez sahne alacak. 30 Ağustos Cuma günü IF Performance Hall Beşiktaş'ta gerçekleşecek bu tarihi konser, Black Label Events öncülüğünde düzenlenecek.

PROGRESİF VE NEOKLASİK METALİN ZİRVESİ

1994 yılında New Jersey, ABD'de gitarist Michael Romeo tarafından kurulan Symphony X, Michael Romeo (gitar), Russell Allen (vokal), Michael Pinnella (klavye), Michael Lepond (bas gitar) ve Jason Rullo (davul) gibi yetenekli müzisyenlerden oluşuyor. Dokuz stüdyo albümüyle dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edinen grup, progresif ve neoklasik metal türlerinde zirvede yer alıyor.

BENZERSİZ MÜZİK TARZI VE İLGİNÇ İSİM HİKAYESİ

Symphony X, progresif rock ve heavy metalin klasik öğelerle harmanlandığı benzersiz müzik tarzıyla dikkat çekiyor. Dream Theater ve Fates Warning gibi türün önde gelen temsilcileriyle karşılaştırılan grup, müzik sahnesinde kalıcı izler bıraktı. Grubun ismiyle ilgili ilginç hikayeyi ise Michael Romeo şöyle anlatıyor: "Yaptığımız müzikte klavye, gitar ve bazı klasik unsurlar vardı, bu yüzden 'Senfoni' kelimesi aklımıza geldi ve... sonra biri 'Senfoni X' dedi ve biz de 'evet, bu harika' dedik. Bu 'X' de bilinmeyeni ve yaptığımız diğer şeyleri temsil ediyor."

EFSANEVİ ALBÜMLER VE SAHNE PERFORMANSI

"The Divine Wings of Tragedy" (1997), "V: The New Mythology Suite" (2000), "The Odyssey" (2002), "Paradise Lost" (2007) ve "Underworld" (2015) gibi albümleriyle progresif metalin öncüsü olan Symphony X, sahnedeki uyumları ve yüksek enerjileriyle de büyük beğeni topluyor.

TÜRK METAL MÜZİK SAHNESİ İÇİN TARİHİ BİR AN

Symphony X'in Türkiye'deki bu ilk performansı, Türk metal müzik sahnesi için tarihi bir an olacak. Türkiye'deki metal müzikseverler, bu türün en önemli temsilcilerinden birini canlı izleme fırsatını elde edecek ve Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan hayranlar, İstanbul'da buluşarak bu özel geceyi paylaşacaklar.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.