TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taylor Swift'in son albümü bir günde rekorlar kırdı

ABD'de bir günde en çok satan albümlerden biri olan Taylor Swift'in "The Tortured Poets Department" adlı son albümü, hem geleneksel formatlarda hem de Spotify'da büyük başarı elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
Taylor Swift'in son albümü bir günde rekorlar kırdı

Taylor Swift, son albümü "The Tortured Poets Department" ile büyük bir başarı elde etti. Albüm, ABD'de bir günde en çok satan albümlerden biri olarak tarihe geçti. Nielsen'in 1991'den beri albüm satışlarını izlemeye başlamasından bu yana en çok satan albümlerden biri olan Swift'in son albümü, cuma günü yayınlandığından bu yana rekorlar kırmaya devam ediyor. Bir günde 1,6 milyon kopya satan albümün, yaklaşık 1,4 milyonu geleneksel formattaki satışlardan geldi. Ayrıca, albüm Spotify'da ilk gününde dünya çapında 300 milyondan fazla kez dinlendi, bu da platformdaki en önemli başarılardan biri oldu.

taylor swift

Swift'in albümü, Nielsen 1991'den beri bu seviyelere ulaşan yalnızca üçüncü albüm oldu. Daha önce, Adele'in "25" albümü 2015'te ilk hafta 3,4 milyon kopya satarken, Nsync'in "No Stringsattaated" albümü 2000'de 2,4 milyon satmıştı.

taylor swift

Albüm satışlarında büyük bir rol oynayan Universal Music, geçtiğimiz aylarda TikTok ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelmişti. Ancak Swift'in müziğini TikTok'a geri getirme kararı, bu mücadelede bir dönüm noktası olarak kabul edildi.

taylor swift

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.