TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkan Şoray'dan çarpıcı itiraf: Şoray Kanunları'nı kendiliğinden feshettik

Yeşilçam'ın efsanevi ismi Türkan Şoray, 'Mine' filmindeki sevişme sahnesiyle 'Şoray Kanunları'nı nasıl feshettiğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
Türkan Şoray'dan çarpıcı itiraf: Şoray Kanunları'nı kendiliğinden feshettik

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Türkan Şoray, sinema tarihine damga vuran 'Şoray Kanunları'nı nasıl feshettiğini açıkladı. 'Mine' filminde Cihan Ünal'la olan sevişme sahnesiyle dikkatleri üzerine çeken usta sanatçı, kadın özgürlüğü üzerine yaşanan dönemde çağa ayak uydurmanın önemine vurgu yaptı.

Türkan Şoray, "Kadın özgürlüğü üzerine çok konuşulan bir dönemdi. Böyle bir dönemde benim hâlâ kenarda oturup 'hayır ben öpüşmem' demem olur mu? Çağa uymam lazım. Sevişme sahnesi çekildi. Şoray Kanunları'nı kendiliğinden feshettik" şeklinde konuştu.

TÜRKAN ŞORAY, ŞORAY KANUNLARI'NI ANLATTI: "AH GÜZEL İSTANBUL'DAKİ SEVİŞME SAHNESİ İÇİN ROLÜ REDDETTİM"

Türk sinemasının efsanevi ismi Türkan Şoray, usta oyuncu Müjdat Gezen'in YouTube programı "Bizim Ev"de samimi açıklamalarda bulundu. Şoray, 'Şoray Kanunları'yla tanınan bir oyuncu olarak programda dikkat çekici itiraflarda bulundu. 1981 yapımı 'Ah Güzel İstanbul' filmi için kendisine gelen teklifi, sevişme sahnesi nedeniyle reddetmek zorunda kaldığını söyledi.

Filmin senaryosuna büyük bir hayranlık duyduğunu belirten Şoray, rol için yapılan teklifi reddetme sebebini anlattı: "Filmin yönetmeni Ömer Kavur, Levent’teki evime dört defa geldi. 'Ne olur Türkan Hanım bu rolü oynayın' diye. O kadar güzel bir senaryo ki. Bayılıyorum senaryoya, öleceğim oynamak için. Ama bir sahne var, Kadir İnanır’la inanılmaz bir sevişme sahnesi. 'Ben bu nasıl yapayım Ömer Bey, yapamam' diyorum. Ağlıyorum oynayamayacağım diye. Ve sonra Müjde Ar oynadı ve o filmle patladı. Ve iyi de oldu. Müjde Ar diye arkadaşımız çıktı, çok severim."

Şoray, 1983 yılında Cihan Ünal'la başrolü paylaştığı 'Mine' filmindeki sevişme sahnesi çekilirken yaşadığı zor anları da paylaştı: "O sahne çekilirken yönetmenimiz Atıf Yılmaz’a 'İçimden öldüreceğim seni. Hadi tamam artık bitir' diyordum."

TÜRKAN ŞORAY: "ÇAĞA UYMAM LAZIMDI" 

Şoray, "Böyle bir dönemde benim hâlâ kenarda oturup ‘hayır ben öpüşmem’ demem olur mu? Çağa uymam lazım. Ne yapabilirim diye düşündüm. Ondan sonra Atıf Yılmaz’ın ‘Mine’ diye kadın özgürlüğünü anlatan filmi vardı." şeklinde konuştu. Filmdeki sevişme sahnesinin çekilmesiyle birlikte Şoray Kanunları'nın kendiliğinden sona erdiğini belirtti.

Daha sonra programda Gezen'in "Yazarı kim oynuyordu?" sorusu üzerine Şoray, "Ondan sonra kocam oldu." şeklinde yanıt vererek, 'Mine' filmindeki başrolü paylaştığı Cihan Ünal ile 1983 yılında evlendiğini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.