TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeki Müren’in mirasçıları, yapımcı Mustafa Uslu’ya Dava açtı...

Tarihimizde önemli izler bırakmış, isimlerin hayatlarını beyazperdeye uyarlayarak, izleyicilerle buluşturan Yapımcı şirketleri, mirasçıların engeline takılıyor. Son olarak Cem Karaca’nın filmi yayından kaldırılmıştı şimdi ise, Zeki Müren’in filmi davalık oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
Zeki Müren’in mirasçıları, yapımcı Mustafa Uslu’ya Dava açtı...

Ünlü yapımcı şirketi Türk Sanat Müziğinin önemli isimlerinden birisi olan Zeki Müren’in hayatının konu aldığı filim için çalışmalara başladığı, fakat bunun için mirasçılarından izin alınmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle Zeki Müren’in mirasçıları, yapımcıya Uslu’ya dava açtı...

murat uslu

Ünlü yapımcı davalık oldu!

Yapımcı Mustafa Uslu, Ayla, Müslüm ve Naim: Cep Herkülü gibi filmlerde büyük başarı elde ettikten sonra, 2023 yılının Eylül ayında yepyeni bir proje için hazırlıklara başladığını duyurmuştu. Uslu’nun, Türk Sanat Müziğinin önemli isimlerinden Sanat Güneşi Zeki Müren’in hayatını sinemaya uyarlayacağı bilgisi verilmemişti. Usta sanatçının yasal mirasçıları olan Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı ise kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle çekimlerin durdurulması için dava açtı.

Zeki Müren’in yasal mirasçıları olan, Türk Eğitim ve Mehmetçik Vakfı, Zeki Müren’in hayatını kaybetmeden önce, mal varlığını kurumlarına bıraktığını Zeki Müren’in yasal mirasçısı olduklarını yapımcı Mustafa Uslu’nun Zeki Müren’in filim çekimleri için kendilerinden izin alınmadığını belirtilerek, Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe verdiği bilgisine ulaşıldı. 

Dava incelemeye alındı!

Zeki Müren’in hayatını filme çekeceğini duyuran yapımcı Mustafa Uslu’ya, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı tarafından dava açıldı. İki vakıf, Zeki Müren’in yasal mirasçısı oldukları gerekçesiyle, söz konusu film çekimleri ile ilgili kendilerinden izin alınmadığı bu neden dolayı da filim çekimlerin durdurulmasını talep edildi.
Yapımcı Mustafa Uslu, film çekimleri için, Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden olan Zeki Müren’in hayatını çekemeye başlamadan önce, sanatçının öz yeğeni Özlem Güner’den izin alındığının bilgisi verdi. Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı ise Güner’in böyle bir yetkisinin bulunmadığı, tek yetkilinin kendileri olduklarını bildirdi. 
Yapımcı Mustafa Uslu’nun Zeki Müren’in filim çekimleri için kendilerinden izin alınmadığının bilgilerinin yer aldığı dilekçe mahkeme tarafından incelemeye alındığı bilgisine ulaşıldı.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.