TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mansur Ekmekçi ismi kütüphaneye verildi

Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi’nin adı Yüreğir’e İlçesine bağlı Belören Köyü İlk ve Ortaokulu Kütüphanesine verildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2022 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2022 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mansur Ekmekçi ismi kütüphaneye verildi

Bayram BULUT- Selma Ataş

Özel Haber

 

ADANA (İLKHABER)-Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi’nin adı Yüreğir’e İlçesine bağlı Belören Köyü İlk ve Ortaokulu Kütüphanesine verildi.

 

Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi gönüllü olarak çalışmalarına devam ediyor. Mansur Ekmekçi, bugüne kadar toplam 16 kitap yazdı. Kitapların 8 şiir kitabı oldu. Diğer kitapları ise, Çukurovalı Âşıklar Antolojisi, Şarkı Sözleri, Muş Halk Kültürü, Hikâyeli Şiirler, Çocuklar için Masallar, Adanalı Yazarlar, Şairler, Yazarlar Antolojisi, Çıldıran Türküler, Şiir Yazma Sanatı şeklinde oldu.

 

Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi’nin adı Yüreğir’e İlçesine bağlı Belören Köyü İlk ve Ortaokulu Kütüphanesine verildi. İsminin bir kütüphaneye verilmesinin kendisini memnun ettiğini belirten Ekmekçi, “Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çelik tarafından yapılan bu örnek davranışla Mansur Ekmekçi’nin adı sonsuza dek yaşatılacak. Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çelik’e, Şube Müdürü Sayın Uğur Şahin’e, Okul Müdürü Sayın Erhan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Üstün hizmetleri olan siyaset hariç, kültür, edebiyat, spor, müzik ve sanat adamlarına kütüphanelere, kültür evlerine, sokak ve parklara verilerek gelecek nesillere aktarılması gerekiyor” dedi.

 

Türkiye genelinde gönüllü ve bedelsiz olarak, 250’ye yakın kitabın editörlüğünü, kapak ve dizgilerini yaptığını anlatan Ekmekçi, “STK’lara her türlü tasarımları yapan ve edebiyat, şiir dersleri veren, kitap, antolojilerini bedelsiz dağıtan, 100’den fazla müzik eserleri okunan, 100 kadar halk şairi yetiştiren birisiyim.45 yıllık kültür sanat ve edebiyat ömrümde önce Adana için, Adanalı için daha sonra Türkiye için yapmış olduğum kültür hizmetlerimi daha  güzel yerlere taşımak, topluma daha değerli hizmetleri sunmak istiyorum. Bunun içinde tabiî ki büyüklerimizin başta kültür bakanlığı başta olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz, ilçe müdürlüklerimiz, belediyelere ait kültür müdürlüklerince bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizlere sahip çıksınlar ki biz ürettiğimiz eserleri gelecek nesillere armağan edelim” diye konuştu.

 

Yaptıkları çalışmalarda maddi olarak hiçbir beklentisinin olmadığını vurgulayan Ekmekçi, “Hiçbir beklentim yok. Beklentim doğru yolda, güzel yolda insanlığa hizmet edebildiğim kadar mutlu olacağıma inanıyorum. Ben edebiyata, şiire askerlik dönemimde 79’lu yıllarda ilk şiirimi yazmaya başladım. Askerde şiir yazanlara bakarak öğrendim. Mardin’den buraya göç ettiğimizde benim dilimle dalga geçerlerdi. Türkçe bilmiyordum çünkü. Öğretmenim iki arkadaşıma bana Türkçe öğretmesi için görev verdi ve bana güzel konuşmayı öğretmelerini istedi.  Türkçe dersleri verdiler bana. Dilimin bu denli zayıf olmasına karşı o günkü yaşadığım olaylar karşısında hırs yaptım” şeklinde konuştu.

 

Bu hırsla şiir yazmakla yetinmediğini anlatan Ekmekçi, “Şiir yazmakla yetinmedim, zaman içerisinde daha iyisini yazmaya çalıştım. Toplumsal olaylara işaret etmeye çalıştım. Halkın acılarını kederlerini bir yana siyaset ve toplumsal sorunları da el atmaya başladım. Türküler ve şarkı sözleri yazmaya başladım. Bunlara yetinmeyip onları besteledim. Yapacağım kültür sanat ve edebiyat alanında ki çalışmaları topluma armağan ettim. Kimsenin yapamayacağı kadar çalışma yaptım. Kimsenin yapamayacağı şekilde para almadan yaptım bunları”  ifadelerini kullandı.

 

Mansur Ekmekçi sözlerini şöyle tamamladı;

“Türk edebiyatından da günümüze kadar hepsini dahil ediyorum. Tekke ve zaviyeler hariç. Türkiye’de hiç kimse kitapların kapağını hazırlayıp, iç dizgisini hazırlayan ve al güzel şairim güzel yazım, güzel şairim diyen edebiyatçı Türkiye Cumhuriyetinde görülmemiştir. Yaptığım kitapların içerisinde antonolojiler, ansiklobediler gibi büyük kitaplar var. Aylarımı harcadım onlara. Beş para almadım. 100 üzerinde halk şairi yetiştirdim. 16 kitap yayınladım. Bu itaplardan bedel talep etmedim. Dostlarıma armağan ettim. Artık bizleri yöneten Kültür Bakanlığımızın, valiliğimiz, il kültür müdürlüklerimiz görsün istiyorum.”

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.