TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin'de toz aşınımı hayatı felç etti

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin'de toz aşınımı hayatı felç etti

Serhat Akarsu

İLKHABER- Son günlerde Mardin ve çevresinde yaşanan hava kirliliği, toz aşınımının etkisiyle artış gösterdi. Şehirde görülen yoğun toz bulutları, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, vatandaşlar da sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Mardin Valiliği, toz aşınımının önlenmesi için gerekli tedbirleri alırken, vatandaşlara da dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Hava kirliliği, Mardin'in tarihi dokusunu olumsuz etkilemesinin yanı sıra, vatandaşların da günlük yaşantılarını olumsuz etkiliyor. Toz aşınımı nedeniyle görüş mesafesi düşerken, solunum yolu rahatsızlıkları ve göz tahrişi gibi sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve solunum yolu rahatsızlığı olan bireyler risk altında bulunuyor.

Vatandaşlara da önemli görevler düşmektedir. Toz aşınımının yoğun olduğu dönemlerde dışarıda geçirilen sürenin mümkün olduğunca azaltılması, tozlu ortamlardan kaçınılması ve maske kullanımı gibi önlemler alınmalıdır. Ayrıca, ev ve işyerlerinin sık sık temizlenmesi, pencerelerin sıkıca kapatılması ve mümkün olduğunca kapalı alanlarda bulunulması önerilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.