TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin Tıp Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor

Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi bu sene tıp öğrencisi almaya başlıyor. ÖSYM tarafından yapılacak merkezi sınav sonucu 2023 Eylül ayında Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci alımı yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin Tıp Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor

Adnan Avuka

MARDİN(İLKHABER)- Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi bu sene tıp öğrencisi almaya başlıyor. ÖSYM tarafından yapılacak merkezi sınav sonucu 2023 Eylül ayında Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci alımı yapılacak.

Tıp Fakültemizi tercih ederek kazanan öğrencilerimiz tıp eğitimlerine Mardin’de, Tıp Fakültesi binasında başlayacaklar.

2021 yılında kuruluş kararı alınan Tıp Fakültesi kısa zamanda kuruluş sürecini tamamladı. Aynı yıl Mardin Devlet Hastanesi ile ‘Birlikte Kullanım Protokolü’ imzalanarak Devlet Hastanesinin Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşümü gerçekleştirildi.

Kurulduğu andan itibaren her biri alanında yetkin isimlerden akademik kadrosunu kuran MAÜ Tıp Fakültesinde 25 Anabilim Dalında 5 Profesör, 9 Doçent, 23 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 37 Öğretim Üyesi görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan denetimler sonucunda uzman doktor yetiştirme yetkisi aldıklarını beliren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, ilk aşamada Acil Tıp, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşlarında uzman doktor yetiştirmeye başladıklarını ifade etti.

Rektör Özcoşar: “Modern Eğitim Ortamı ve Güçlü Bir Akademik Kadro İle Öğrencilerimizi Karşılamaya Hazırız”

Mardin’e Tıp öğrencisi almak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını ve öğrenci almak üzere başvurularını yaptıklarını anlatan Özcoşar, yapılan değerlendirmeler sonucu Tıp Fakültelerinin her anlamda öğrenci yetiştirmeye hazır olduğuna karar verilerek öğrenci alım taleplerinin YÖK tarafından kabul edildiğini kaydetti.

Rektör Özcoşar, hazırladıkları modern laboratuvarlar, tıp derslikleri, kütüphane, hasta simülasyon ve fizyoloji pratik odasının yanı sıra güçlü bir akademik kadro ile bu yıl 81 ilimizden yeni tıp öğrencilerini beklediklerini sözlerine ekledi.

17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek bütün adaylara başarılar dileyen Özcoşar, gençlere Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih etmeleri çağrısında  bulundu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.