TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’e gelen turistler tuvalet bulamıyor

Binlerce yıllık tarihiyle bir dünya mirası olan, medeniyetlere beşiklik eden, çan seslerinin ezan seslerine karıştığı kardeşlik ve hoşgörü diyarı, kadim kent Mardin’de yerli ve yabancı turistler ne yazık ki tuvalet sorunu yaşıyor.  

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’e gelen turistler tuvalet bulamıyor

ADNAN AVUKA

 MARDİN (İLKHABER)-Binlerce yıllık tarihiyle bir dünya mirası olan, medeniyetlere beşiklik eden, çan seslerinin ezan seslerine karıştığı kardeşlik ve hoşgörü diyarı, kadim kent Mardin’de yerli ve yabancı turistler ne yazık ki tuvalet sorunu yaşıyor.  

Her yanı tarih kokan Mardin’in kalkınmas ı için turizm yatırımlarının yapılması gerektiği her platformda vurgulanırken, Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet edecek temiz, hijyen ve güzel tuvaletlerin bulunmuyor olması ise turistleri zor durumda bırakıyor.  Kasaplar çarşısı içinde bulunan, kokudan ve haşereden dolayı yanından bile geçilemeyecek durumda olan tuvaletler ise sağlığı tehdit ediyor.

 İstanbul’dan kadim kenti gezip görmek için gelen bir grup yerli turist yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi:

“Mardin’e çok merak ettik. Geldik gezdik, bize bu tarihi mekanları anlatacak kimse yok, el broşürleri yok ,tuvalet ihtiyacımızı gidermek için sokak sokak tuvalet arıyoruz. Ayrıca çarşı esnafı  fiyatları ateş pahası yapmış, denetleyen yok. En küçük pet şişe su 10 TL. Pahalılıkta Mardin her yeri sollamış. Bizler kendi ülkemizi gezelim diyoruz. Gücümüz buna yetiyor. Ama Avrupa’da fiyatlar buradan daha düşük eminim. Mardin’de müzikli bir kafeye oturmak için banker olmak gerekir. Bu duruma çere bulunmalı, aksi halde Mardin turistsiz kalabilir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.