TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’li Vedat Işıkhan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’li Vedat Işıkhan Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu

 ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-Bir ülke sevdalısı, Bir Mardin aşığı Mardin’in köklü ailelerden Işıkhan ailesinin ferdi Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı oldu. Işıkhan’ın bakan oluşu Mardin’de bayram havası estirdi

Bakan Işıkhan’ın bir ülke, bir insan, bir memleket aşığı olduğunu belirten iş insanı ve Mardin Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Sabahattin Evrensel “ Sayın Bakanımız Vedat Işıkhan  yıllardır bir ülke sevdalısı, ülkesine öyle seviyor ki kelimelerle anlatmak mümkün değil.  Ülkemizin nadir yetişen brokarlardan birisidir, Allah onu mahcup etmesin. Mardin halkı olarak sayın bakanımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Mardinliler olarak Sayın Bakanımızın daima arkasında olacağız ve ona tüm gücümüzle desteğiz” dedi.

                                    VEDAT IŞIKHAN KİMDİR ?

 Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin Artuklu'da doğdu. Işıkhan; ilk, orta ve lise eğimini İzmir'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini tamamladı. Halen Hacettepe Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır.
Işıkhan; Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Akademik yaşamında uzmanlaştığı önemli alanlar; çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politikalar, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar yer almaktadır.
2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Hükümet Programı kapsamında hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)'nın ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yapmış ve programın icra edilmesinde rol almıştır.
2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı'nda akademik danışmanlık görevini yürüttü.  
8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği'ne ve 17 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği'ne atandı.  
Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve Arapça bilmekte olan Işıkhan evli ve 3 çocuk babasıdır.

YENİ KABİNE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanlığı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve  Spor Bakanlığı

Osman Askın Bak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanlığı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mehmet Nuri Ersoy,

Milli  Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanlığı Yaşar Güler, Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdülkadir Uraloğlu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.