TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maskeler bedava

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2022 18:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 13:51

Her ne kadar vaka sayılarında azalma ve bununla birlikte bir rahatlama olsa da koronavirüs tehlikesi henüz geçmiş değil.. Zaten Sağlık Bakanlığı’nın korona virüs pandemisi ile ilgili yayınladığı haftalık tabloya baktığımızda 13-19 Haziran’da 10 bin 954 kişinin korona virüsü testinin pozitif çıktığı ve 19 kişinin hayatını kaybettiğini görebiliyoruz. Yani risk hâlâ devam ediyor.

Aslında vaka sayıları ülkemizde çok değil ancak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede COVID-19 vakalarındaki artışı görmek mümkün. Ayrıca bulaş hızı yüksek.. Yani omikronun alt varyantı olan BA.4 ve BA.5 tipi virüslere bağlanan vakaların bulaşma hızının yüksek olduğu söylenmekte..

Şöyle ilk ortaya çıktığı zamandan günümüze geçen süreçte vaka sayılarına baktığımızda dünyada vaka sayısı 544 milyon 893 bin, vefat sayısı ise 6 milyon 300 binin üzerinde.. O nedenle tedbiri elden bırakmamakta fayda var.

Her zaman olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önemli.. Ülkemizde de olduğu gibi birçok ülkede maske serbestliği var. Tabi hal böyle olunca da artık maskeler maddi olarak fiyatlarında da düşüşler oldu. Ve hatta bedava gibi..

Aslında şöyle maskenin Pandemi içindeki tarihçesini inceleyecek olursak biraz komik gelebilir aslında.. Maskeler Koronavirüs salgını ile birlikte bir bakıma en vazgeçilmez giysimiz oldu diyebiliriz. Nereye gidersek gidelim mutlaka yanımızda bulundurmak zorunda olduğumuz giysimiz..

Evet! Bir parçamız haline gelen ve devlet yetkilileri, Dünya Sağlık Örgütü’nün her gün bangır bangır takmamız için uyardığı maskeler şimdi bedava..

Yani ilk zamanlar devlet tarafından evlere gönderiliyordu ve kimine geliyor, kimine ise gelmiyordu. Hatta maskeye ulaşmak için bir 10 gün beklememiz gerekiyordu. Eczanelerdeki maskeler anında tükeniyor, kıyıda, köşede, sokakta hemen hemen her yerde satışı yapılıyordu.

Sonra marketlere girmeye başladı, uçuk bir fiyat biçilen 10’lu maskeleri 30 -50 TL’ye satılıyordu. Aslında bir bakıma maske kıtlığı yaşanıyordu desek yeridir. Sonra birçok yerde üretilmeye başlandı. Sektörden olmayanlar bile maske üretir oldu.

Sonrasında her köşede maskeye ulaşır olduk. Evlere stok yaptık, indirimi kovaladık ve derken şimdi çok şükür maskeler birden çıktı hayatımızdan.. Burada alınan önlemler, aşı, ilaç vs. etkisini unutmamak gerekir.

Evet! Şimdi maskeler bedava verilmeye başladı. Fiyatlarda düşüş var. Hatta geçenler de alışveriş yaptığım bir kozmetik mağazasından 10’lu maskeyi ücretsiz verdiler ve çok şaşırdım. Pandeminin başında olsa bu hareket aşırı şok etkisi yaratabilirdi. Ancak şuan sanırım takmamaya da hızlı alıştığımız maske, hayatımızdan aniden çıkardık.

Temennimiz tüm dünyaya musallat olan hastalığın tamamen yer yüzünden silinmesi.. Geri takmamak ümidi ile.. Kalın sağlıcakla..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.