TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de 42 bin dekar tarımsal arazi sulamaya hazır hale getirildi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersin'de 42 bin dekar tarımsal arazi sulamaya hazır hale getirildi

MERSİN (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Mersin'de Alaköprü Sulaması Projesi kapsamında 42 bin dekar tarımsal arazinin sulamaya hazır hale getirildiğini bildirdi.

Balta, yazılı açıklamasında, Anamur ve Bozyazı ilçelerinde sulama suyu probleminin çözülmesinin amaçlandığı projenin yüzde 52'sinin tamamlandığını belirtti.

Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 11 bin dekar tarımsal arazinin sulamaya açıldığı, 42 bin dekar tarımsal arazinin de sulamaya hazır hale getirildiği bilgisini veren Balta, "Hedefimiz 2024 yılı içerisinde Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki toplam 83 bin 600 dekar tarımsal araziyi modern, basınçlı sulama suyuna kavuşturmaktır." ifadesini kullandı.

DSİ Genel Müdürü Balta, yeraltına yaklaşık 115 kilometre boru döşendiğini kaydederek, "Suyun kıymetini çok iyi bilen ve bir damla suyu dahi israf etmeden üretime dönüştüren çiftçilerimiz için çalışmaya, Alaköprü Sulaması Projemizi ivedilikle tamamlamaya kararlıyız. Tüm hızıyla devam eden çalışmalarımız neticesinde 2024 yılı içerisinde projemizi tamamlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.