TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Microsoft, Windows'un 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu açıkladı

Microsoft, Windows'un 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Microsoft, Windows'un 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu açıkladı

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) –  Microsoft'un Windows işletim sistemlerinin veya diğer ürünlerinin cihaz veya kullanıcı sayısı hakkında bilgi vermesi çok sık rastlanan bir durum değildir.

Dün böyle bir gündü, çünkü Microsoft Windows'un 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu açıkladı. Windows Developer blogunda yayınlanan yazının büyük bir kısmı performansa odaklanıyor. Başlığı "Dünya Çapında Bir Milyardan Fazla Kullanıcıya Keyifli Performans Sunmak" olan yazının paragraflarından birinde Windows'un dünya çapında 1 milyar kullanıcı sınırını aştığı iddia ediliyor.

Figure-1-Interaction-Classes

Microsoft'un metninde şöyle yazıyor: "Bugün size performans iyileştirmelerinin nasıl sağlandığına dair perde arkası bir bakış sunacağız! Windows, bir milyardan fazla kullanıcı ve zengin bir bilgisayar ekosistemi ile devasa bir ölçekte çalışıyor ve sayısız kullanım modeli, temel uygulama ve donanım kombinasyonu var".

Yazı performansa, özellikle de Microsoft'un performansı çeşitli şekillerde nasıl geliştirdiğine odaklanıyor. Şirket, Windows 11'in "şimdiye kadarki en güvenilir Windows sürümü" olduğunu, kullanıcıların Microsoft'un Enerji Önerisi tavsiyesine uymaları halinde "enerji tüketiminde ortalama %6 azalma" gördüklerini ve Windows 11'in masaüstüne ulaşma süresinin %10 kısaltıldığını ve başlangıç uygulamalarının etkisinin %50'nin üzerinde azaltıldığını belirtiyor.

Makale daha da fazla bilgi sunuyor. İşte birkaç önemli nokta:

Microsoft her gün "bir milyon makine saatinden fazla doğrulama" gerçekleştiriyor. Tanılama verileri Microsoft'a günde 2,5 milyondan fazla kabin, yılda 12 milyondan fazla performans izi ve yılda 70,4 milyardan fazla senaryo performans veri noktası sağlıyor. Yeni Microsoft Teams eskisine göre iki kat daha hızlı ve kaynaklarının yarısını kullanıyor. Sık kullanılan kabuk etkileşimleri "%15'e varan oranda" iyileştirildi. Microsoft, yeni önyükleme sürecinin başlatmayı önemli ölçüde iyileştirdiğini açıklıyor. Mühendisler, "kullanıcının etkileşime girmeye çalıştığı uygulamaların duyarlı ve öncelikli olmasını" sağlayarak ve çekişmeyi azaltarak uygulamaların başlangıç süresini kısalttı.

Microsoft'a göre, Windows 11 işletim sisteminin varsayılan dosya yöneticisi olan Dosya Gezgini'nde de iyileştirmeler yapıldı. Şirket, toplu dosya silme işlemlerini %67'ye varan oranda iyileştirdiğini ve uygulamanın başlatılma süresini de iyileştirdiğini iddia ediyor.

Microsoft, Şubat ve Mayıs 2023 ayları arasında yaptığı performans iyileştirmelerinin uzun bir listesini de gönderiye ekledi. İşte listenin tamamı:

Oturum açtıktan sonra Görev Çubuğunun kolayca kullanılabilir olmasını sağlamak için Görev Çubuğu iyileştirmeleri Cihazlar ağır yük altındayken Görev Görünümü performans iyileştirmeleri Windows Bildirim Hizmeti'nin performansı iyileştirildi Hızlı Ayarlar ve Bildirim Merkezi'nin başlatılma süresi iyileştirildi Explorer'da azaltılmış iş parçacığı, dll ve grafik aygıtı sayısı Gezginin CPU kullanımı azaltıldı Bildirim Merkezi'nin bellek kullanımı azaltıldı Dokunmatik klavye performans iyileştirmeleri Çok kullanıcılı senaryolarda kaynak kullanımında azalma Daha büyük belgelerde ses erişimi ve Anlatıcı gecikmesi azaltıldı Geliştirilmiş sesli yazma aktivasyon süresi Tema değişikliklerinin hızı artırıldı Mağaza aracılığıyla talep üzerine özelliklerden yararlanarak disk boyutunu azaltma
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.