TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Sümer Libya’ya 150 doz hibe aşı gönderilmesi kararını eleştirdi

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Libya’ya 150 bin doz Corona Virüs aşısının hibe olarak gönderilmesi kararını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2021 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Milletvekili Sümer Libya’ya 150 doz  hibe aşı gönderilmesi kararını eleştirdi

ADANA(İLKHABER)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Libya’ya 150 bin doz Corona Virüs aşısının hibe olarak gönderilmesi kararını eleştirdi.

Orhan Sümer “Toplumun büyük kesimi aşı bekliyor. Defalarca dile getirmemize rağmen halen öğretmenlerimizin aşılanması tamamlanmadı. Bu durumda hibe aşı göndermek doğru değildir” dedi.

LİBYA’YA HİBE AŞI VAR ÖĞRETMENLERE AŞI YOK Orhan Sümer, “Yapılan görüşmeler sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı Libya’ya 150 bin doz Corona Virüs aşısının teslim edileceğini bildirerek Türkiye’nin salgınla mücadeledeki tecrübelerini de Libya’ya aktaracağını, bu amaçla Trablus’ta bir salgın hastanesini Türkiye’nin işleteceğini söyledi. Biz ülke olarak yardım yapan, yardımlaşmayı seven bir anlayıştan geliriz. Ancak Eğitim Sendikaları bas bas bağırıyor. Bizler her fırsatta dile getiriyoruz. Henüz Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin tamamına aşı vurulmamışken yurtdışına hibe aşı göndermek toplum vicdanını yaralamaktadır” dedi. İKTİDAR ÖNCE KENDI VATANDAŞINI DÜŞÜNMEK ZORUNDA Orhan Sümer, “Defalarca uyardık, fayda etmedi ancak yeniden sesleniyoruz. Öğretmenlerimiz, devlet memurlarımız, iş gücüne doğrudan katkı sağlayan gençlerimiz varken yurt dışına aşı göndermek vicdani değildir. Eğitim Camiası, sivil toplum örgütleri, sendikalar aşıda öncelikli gruplar arasında yer alma taleplerini dile getiriyor. Böylelikle aktif çalışma hayatının daha az etkileneceğini söylüyor. İktidar önce kendi vatandaşını düşünmek, sağlığını korumak zorundadır.” Dedi   AŞIDA ÖNCELİKLİ GRUPLAR SIRALAMASINA UYULMUYOR  Orhan Sümer, “Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı aşılamada öncelikli gruplar listesine uyulmuyor. Virüsün merkezi denilen ülkelerin karantina ve aşılama çalışmalarında ne denli başarı elde ettiklerini takip ediyoruz. Toplumun % 70 aşılanmadan salgının bitmesinin imkansız olduğunu tüm bilim insanları açıklıyor. Böyle bir durumda kendi vatandaşları aşı beklerken başka ülkelere aşı yardımı yapmanın anlamı nedir? Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.