TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mit Başkanı İbrahim Kalın kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mit Başkanı İbrahim Kalın kimdir?

Aydın Gökçeoğlu

(İLKHABER)- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı oldu. Kalın'ın hayatı ve kariyeri vatandaşların merak konusu oldu. Peki İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte İbrahim Kalın hakkında merak edilenler.

İbrahim Kalın, lise eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne girdi. Buradan 1992 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için Malezya'ya gitti. Malezya'da bulunan İslam Üniversitesi'nde felsefe alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans eğitiminden sonra, Türkiye'ye dönüş yaptı.

ABD’bulunan George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora çalışmalarına katıldı. 2002 yılında Molla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin imkanı isimli teziyle doktorasını aldı. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi'nde çeşitli araştırmalar yapan Kalın, Georgetown Üniversitesi,  Bilkent'nde, College of the Holy Cross'da İslami düşüncesi ve İslam- Batı felsefesi üzerine dersler verdi.

 2005 yılından 2009'a kadar Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın kurucu başkanı olarak görev aldı. İslam ve Batı isimli kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Fikir Ödülü'ne layık görüldü. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin mütevelli heyeti üyeliğine 2011 yılında getirildi. 2019 yılında beri İbn Haldun Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak dersler veren Kalın, 2020 yılında profesör unvanını aldı.

İbrahim Kalın, 2009 yılında dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığına getirildi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü olarak görev aldı. 2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcısı oldu. 2014 yılında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığına getirildi. Kısa bir zaman sonra büyükelçi sıfatını alarak cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak atandı.

İbrahim Kalın, 2018 senesinden beri Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı yapmaktadır.

İbrahim Kalın, 2009 yılında dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığına getirildi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü olarak görev aldı. 2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcısı oldu. 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığına getirildi. Kısa bir zaman sonra büyükelçi sıfatını alarak cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak atandı.

İbrahim Kalın, 2018 senesinden beri Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı yapmaktadır.

İbrahim Kalın aynı zamanda bağlama çalıp türkü söylemesiyle de tanınıyor.

x1080

İbrahim Kalın'ın diplomasi alanındaki başarılarına gelince, birçok uluslararası platformda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiği görülmektedir. Üstlendiği görevlerde etkin bir şekilde çalışarak Türkiye'nin görüşlerini dünya liderlerine aktarmış ve ülkenin itibarını yükseltmiştir.

Ayrıca, Kalın, Ortadoğu'daki siyasi gelişmeler üzerine kaleme aldığı makaleler ve yaptığı analizlerle tanınmaktadır. Güçlü bir yazar ve düşünür olarak, uluslararası ilişkilerin karmaşıklığını anlamada ve çözüm önerileri sunmada uzmanlığını göstermiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.