TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobil Trafik Eğitim Tırı Kahramanmaraş'ta öğrencileri bilgilendirdi

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2022 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mobil Trafik Eğitim Tırı Kahramanmaraş'ta öğrencileri bilgilendirdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kentleri ziyaret eden "Mobil Trafik Eğitim Tırı" Kahramanmaraş'a geldi.

İçişleri ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında Milli İrade Meydanı'na konuşlandırılan tırda ve kurulan parkurda, ilkokul öğrencilerine eğitim verildi.

Öğrenciler, tırdaki mobil sınıfta trafik eğitimi aldıktan sonra polis eşliğinde parkurdaki pedallı araçları kullandı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, gazetecilere, trafik güvenliğinin herkes için önemli olduğunu, yayaların trafik bilincinin artırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız burada özellikle ilkokul öğrencileri başta olmak üzere, milli eğitim müdürlüğümüze bağlı diğer vatandaşlarımıza emniyet kemeri, yaya güvenliği gibi temel trafik güvenliğini sağlayacak konularda bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi hedefliyor. Çocuklarımız burada olmaktan çok mutlu ve ciddi anlamda da hevesliler. Bu bizi mutlu ediyor çünkü gelecekte trafikte yollarımızda bu çocuklarımız olacak ne kadar erken yaşlarda trafik eğitimini verirsek gelecek nesil açısından da daha bilinçli bir toplum olacağız. Böylece can ve mal kaybı oranında inşallah çok ciddi azalmalar sağlamış olacağız."

Trafik kurallarına ilişkin bilgi aktarılan uygulamalı eğitimin ardından, öğrencilere boyama kitabı ve kırmızı düdük gibi çeşitli hediyeler verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.