TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Montella: Galibiyet hayallerimiz için can damarıydı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup eden Adana Demirspor’da Teknik Direktör Vincenzo Montella, “Galibiyetten çok çok memnunum, gol yemeden maçı kapattık. Bu da çok önemliydi bizim için ve galibiyet hayallerimiz için can damarıydı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2023 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2023 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Montella: Galibiyet hayallerimiz için can damarıydı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup eden Adana Demirspor’da Teknik Direktör Vincenzo Montella, “Galibiyetten çok çok memnunum, gol yemeden maçı kapattık. Bu da çok önemliydi bizim için ve galibiyet hayallerimiz için can damarıydı” dedi.

Adana Demirspor, Süper Lig 26. Hafta maçında sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi mavi-lacivertliler 2-0 kazanarak puanını 45'e çıkardı. Emre Akbaba ve Cherif Ndiaye’nin golleriyle 3 puanı alan Adana ekibi, ligde 4. sıradaki yerini korudu ve Avrupa hedefi yolunda önemli bir galibiyet elde etmiş oldu.

Mavi-lacivertliler, rakip kaleyi tam 17 kez yoklarken, Antalya ekibi 10 şut attı. Ayrıca Adana Demirspor 345 başarılı pas yaparken, konuk ekip ise 389 başarılı pas yapabildi. Maç sonu konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Genel olarak baktığımızda galibiyetten çok çok memnunum. Çünkü gol yemeden kapattık ve bu bizim için çok önemliydi." dedi.

Montella, "Maçta çok net fırsatlar yakaladık ve daha farklı kazanabilirdik. Ayrıca rakibimize çok net pozisyon vermedik. Modern futbolda kompakt oynayabilmek çok değerli.” Diye konuştu.

Avrupa hedefleri yolunda önemli bir galibiyet olduğuna değinen Montella, “Hayallerimizi devam ettirmek için çok önemli bir galibiyet oldu. Genel olarak galibiyetten çok çok memnunum. Çünkü gol yemeden kapattık ve bu da çok önemliydi bizim için.

Maçın ilk 25 dakikası dengeliydi. Sonrasında bir tane kontra atak yedik. Haji Wright ile.. O kontra atak bize aslında bir itiş gücü verdi ve o itiş gücüyle sonraki 5 dakikada 3 tane net pozisyon bulduk. Bu konuda biraz daha fazla gelişmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ikinci yarıda maçı daha önce de kapatabilirdik maçı..

Rakip zorlamaya başladığında bile iki tane forvetle biz hiç zorlanmadık. Kapatmaya iyi bir şekilde devam ettik ama o sırada rakip o kadar dengesizdi ki pozisyonları yine bulduk. Çok net pozisyonlar bulduk ve tekrar ediyorum bu konuda gelişmemiz gerekiyor. Çünkü daha öncesinden maçı bitirebilirdik. Genel olarak galibiyetten çok çok memnunum. Çünkü gol yemeden kapattık. Bu da çok önemliydi bizim için." sözlerine yer verdi.

Deprem nedeniyle uzun süre taraftardan uzak kaldıklarını belirten Montella, “Deprem fekaletinden sonra buraya dönmek çok önemliydi. Taraftarlarımızla buluşmak çok önemliydi. Ve onlara özellikle bu maçla beraber bir sevinç hediye etmek çok önemliydi. O yüzden galibiyetin anlamı biraz daha fazla büyüyor bizim için." Dedi.

İÇ SAHA NAMAĞLUP SERİSİ 13 MAÇ OLDU

Antalyaspor galibiyeti ile iç sahada namağlup serisini devam ettiren Adan Demirspor, bu sezon Süper Lig'de iç sahada yenilmeyen tek takım oldu. Adana ekibi, bu sezon iç sahada oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Geçtiğimiz sezon son maçında evinde Göztepe'yi 7-0 mağlup eden Adana Demirspor, tam 13 maçtır kendi evinde bileği bükülmüyor.

Bu arada Adana Demirsporlu futbolcular, gözündeki tümör nedeniyle Adana'ya tedavi olmaya gelen 7 yaşındaki Kamerunlu Fabilou Mohamadou ile galibiyeti kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.