TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Montella: Hak ederek geliyoruz

Adana Demirspor, Süper Lig 33. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor’u 1-0 geriye düştüğü maçta 4-2 mağlup etti

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2023 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2023 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Montella: Hak ederek geliyoruz

Serhat ŞANLI 

ADANA (İLKHABER) – Adana Demirspor, Süper Lig 33. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor’u 1-0 geriye düştüğü maçta 4-2 mağlup etti. Son 5 maçta 5 galibiyetine ulaşan mai-lacivertliler, evinde namağlup serisini de 17 maça çıkardı. Adana ekibi galibiyeti 18’de Cherif Ndiaye, 45+4 ve 67’de Belhanda, 56’da Yusuf Sarı’nın golleriyle alırken, konuk ekibin gollerini ise 11’de Koulouris ve 45+11’nci dakika Efecan attı. Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 60 yaparken, C. Alanyaspor ise 38 puanda kaldı. 

Maç sonu konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “İlk yarıda maalesef çok fazla ritim bozukluğu yaşadık ve oyun çok fazla durdu. Tabi ritim olmayınca maalesef gerilebiliyorsunuz ve biz ilk yarı gerçekten fazladan gerildik. Kendi potansiyelimizin dışında oynamak zorunda kaldık. Ofansif anlamda çok güzel bir maç sergiledik. İlk yarıda biraz aceleciydik ama ikinci yarı biraz daha sabırlı bir oyun sergiledik.” Dedi. 

Montella, “Tüm futbolcularımı tebrik ediyorum çünkü oyuna giren, giremeyen hepsi katılımcıydı. O ruhu gösterdi ve bunu oyun yansıttılar. Gösterdiğimiz grup kimyası çok önemli ve bu kimyayla da çok büyük başarılar imza atabiliriz. 

Taraftarlarımızla da gurur duyuyorum. Çünkü tesislerden itibaren bizi desteklemeye başladılar ve maçın son saniyesine kadar arkamızda durdular. Kulübümüz için de çok gurur duyuyorum. Çünkü gerçekten doğru noktalara geliyoruz hep beraber.  

Böyle bir galibiyet aldığımız için çok mutluyum. Hak ederek istediğimiz noktalara geliyoruz. Ligin içeride oynanan maçlarda en iyi forvet hattın sahibiz ama bugün itibariyle en iyi ikinci defansı olduk yediğimiz gollerle.. Sadece bu beni üzdü” diye konuştu. 

ÖMER ERDOĞAN: ÇOK DÜGÜN BİR RAKİBE KARŞI OYNADIK 

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise Adana Demirspor’u tebrik ederek şöyle konuştu; 

“Adana Demirspor’u kutluyorum. 4-2’lik bir yenilgi yaşadık. Geçen haftaki Ümraniyespor maçıyla kıyaslarsak bugün alanda, bilhassa topa sahip olduğumuz periyot daha şuurlu oynayan, daha gerçek topun gerisinde durmaya çalışan bir Alanyaspor grubu vardı.  

Çok düzgün bir rakibe karşı oynadık. Bilhassa iç alanda çok coşkulu taraftarların önünde hücumsal futbol oynayan ve çok güzel geçişler yapan, hem kenarlarını, hem savunma artlarına koşturup merkezden bilhassa hamleye topla birbirine takviyesi yapan bir gruba karşı oynadık. Aslında bunlara hafta içi oyuncularımızla çalıştık. Lakin daha az net durum vermemiz lazım.  

Daha az top kaybetmemiz lazım. Zira bilhassa çıkışlarda çok önemli top kayıplarımız oldu. Bu da ister istemez top kaybı sonrası geçiş oyununda Adana Demirspor’a fırsat vermemize neden oldu. Maç 4-2 olduktan sonra oyuncularımız üçüncü golü bulmak için efor gösterdi. Adana Demirspor’un da kutluyorum. Buraya bizi desteklemeye gelen Alanyaspor taraftarlarını da teşekkür ediyorum. 

Kalecimiz Runarsson konusunda maalesef şanssız bir çarpışma sonrası başında kimi kahırlar oldu. Tomografi çekildikten sonra daha net bilgi verebilirim ancak şu an içerideki durumu yeterli. Biraz baş dönmesi var. İnşallah en yakın vakitte ortamıza sağlıklı bir halde katılır”  

BELHANDA: TARAFTARIMIZA KEYİF VERMEK BİZİ MUTLU EDİYOR 

Maçta 2 golünün yanı sıra performansıyla dikkat çeken Younes Belhanda da güçlü bir takıma kaşı mücadele ettiklerini belirterek, “Atakta, ofansta iyi olacaklarını biliyorduk. Kendi gücümüzü de biliyoruz. Bu şekilde mücadele ettik. Maçta 4. gol benim için en güzel goldü çünkü bizi rahatlattı. Maç 1-1, 2-2 derken üçüncü golü bulduk ve sonrasında dördüncüyü de attığımızda rahatladık. Geçtiğimiz haftada da burada 5 gol atmıştık. Taraftarımıza keyif vermek bizi mutlu ediyor. Gollerimi attım mutluyum ama bizim için önemli olan takımın galip gelmesiydi” dedi.  

Belhanda son 3 iç saha maçında da gol atarken, bu sezon ligde 10. Kez fileleri havalandırıp 6 asist yaptı. 

SEMİH GÜLER: İNŞALLAH BU SENE AVRUPA’YAA GİDERİZ 

Mai-lacivertlilerin tecrübeli defans oyuncusu Semih Güler son 5 hafta alınan galibiyetlere değinerek, “Son 5 maçta 5 galibiyet aldık, iyi gidiyoruz. Güzel bir galibiyet oldu, biraz zorlandık çünkü istediklerimizi sahaya tam yansıtamadık. Bizim kalitemiz bu değil, bunun daha fazlasını yapabiliriz. Defans olarak bu kadar gol yemek iyi değil tabi ki, ama sağolsun öndeki arkadaşlarımız bu hatalarımızı telafi ediyor. Bu galibiyeti hem başkanımıza, hem taraftarımıza hediye ediyoruz. İyi bir takımız ve bu sene inşallah Avrupa’ya gideceğiz.” diye konuştu.  

ERTAÇ ÖZBİR: HER HAFTA ÜSTÜNE EKLEYREK GELDİK 

Adana Demirspor’daki başarılı grafiğiyle ligin en iyi kalecileri arasında gösterilen Ertaç Özbir de ligde sezonun başlangıcından bugüne iyi bir performans sergiledikerini söyledi. Ertaç, “Her hafta üstüne ekleyerek geldik. Hücumsal ve defansif anlamda bazı aksaklıklar olsa da yapabildiğimiz şeyleri daha fazla gösteriyoruz. Bundan sonrası için de maç maç bakacağız. Çıkmak istediğimiz yere kadar çıkmaya çalışacağız.  

Bu sezon keyif verdiğimizi düşünüyorum. Bunun için çok mutluyuz. Yavaş yavaş övgüyü hak eden bir camia oluyoruz artık. Dolu tribünlere oynuyoruz, bunlar bizi sevindiriyor” açıklamasında bulundu.  

EN ÇOK KOŞAN SVENSSON 

Maçta Adana Demirspor'un en çok koşan ismi Svensson oldu. Konuk takımda ise Umut Güneş en çok koşan ismi oldu. Kıran kırana geçen maçta Jonas Svensson 12.52 km, Cherif Ndiaye 12.06 km, Yusuf Sarı 11.08 km, Babou Ndiaye 11.01 km ve Morel 10.81 km koştu. 

CHERİF NDİAYE YİNE SAHNEDE 

Adana Demirspor'un devre arası renklerine bağladığı forvet oyuncu Cherif Ndiaye Alanya maçında yne sahneye çıktı. 27 yaşındaki golcü, Kasımpaşa, Konyaspor, Kayserispor maçlarının ardından Alanyaspor maçın da golünü attı. Ndiaye, maçın 18. dakikasında takımına beraberliği getiren golü kaydederken, böylelikle üst üste dördüncü maçında da gol kaydetmeyi başardı. Senegalli futbolcu oynadığı 9 maçta 7 gole imza attı. 

5 MAÇTA 5 GALİBBİYET 

Adana Demirspor, ligin 33. maçında Alanyaspor'u 4-2 mağlup ederek son 5 maçta 5 galibiyet aldı. Maçlar şöyle; Gaziantep FK (3-0), Kasımpaşa (5-0), Konyaspor (2-1), Kayserispor (5-3), Corendon Alanyaspor (4-2).. Mavi-Lacivertliler bu periyotta 19 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Bu skorlarla mavi-lacivertliler Süper Lig tarihinde de ilk kez 5 maç üst üste kazanmış oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.