TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzik tutkusu onları bir araya getirdi

Farklı meslek gruplarını bir araya getiren bu kez müzik oldu. Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 kişinin bir araya gelmesiyle Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu kuruldu. Başarılı çalışmalarının ardından şimdi grup 8 Haziran’da vereceği konsere hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Müzik tutkusu onları bir araya getirdi

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)- Farklı meslek gruplarını bir araya getiren bu kez müzik oldu. Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 kişinin bir araya gelmesiyle Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu kuruldu. Başarılı çalışmalarının ardından şimdi grup 8 Haziran’da vereceği konsere hazırlanıyor.

Farklı meslek gruplarını bir araya müzik getirdi. Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 kişinin bir araya gelmesiyle Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu kuruldu. Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu’na katılan kişiler yeteneklerine göre çalacakları enstrümanı belirledi.

BAŞARIYI YAKALADILAR

Kimisi erbani, kimisi bendir, kimisi darbuka, fülüt , davul, gajon ve benzeri aletleri tercih etti. Herkes tercih ettiği enstrumanla çalışmalarına büyük bir öz veriyle başladı. Bu çalışmalarda büyük bir başarı yakalayan Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu üyeleri, hem müzikle günlük hayatın stresini atmaya, hem de çalmaya başladıkları müzik aletlerini birlikte çalarak güzel eserler ortaya çıkartmaya başladı.

IMG-20230604-WA0005

ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR

Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu çalışmalarını sürdürüyor. Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 kişinin birleşmesiyle oluşan ritim ve müzik topluluğu, 2022 Kasım’dan itibaren Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, Anadolu kültürü ve müziğinin tanıtımı için çalışmalara başladı.

DEPREMZEDELERİ UNUTMADILAR

6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen depremden etkilenen Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu, insanları motive etmek, yaşamın devamını kültürle sürdürmek, depremde kaybettikleri vatandaşları anmak üzere repertuar düzenledi. Türk Halk ozanlarının pek çok eseriyle seyircilerine seslenmek isteyen grubun koro şefliğini Sungurbey Anadolu Lisesi Müzik öğretmenleri Bülent İlçin ve Bülent Dulum yapıyor.

IMG-20230604-WA0004

KONSER VERCEKLER

Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu 8 Haziran tarihinde vereceği konser hazırlıklarını sürdürüyor. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olacak konser saat 20:00’da başlayacak. Bülent İlçin ve Bülent Dulum, konsere tüm vatandaşları davet etti.

FARKLI MESLEK GRUPLARINDAN İNSANLAR BİR ARAYA GELDİ

Bülent İlçin ve Bülent Dulum, Çukurova Ritm ve Müzik Topluluğu hakkında bilgiler verdi. Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 kişinin birleşmesiyle oluşan ritim ve müzik topluluğunun Kasım 2022’den itibaren Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, Anadolu kültürü ve müziğinin tanıtımı için çalışmalara başladığını anlatan Bülent Dulum şunları söyledi;

IMG-20230603-WA0002

TÜRK OZANLARININ ESERLERİ İLE SEYİRCİLERLE BULUŞACAKLAR

“Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 kişinin birleşmesiyle oluşan ritim ve müzik topluluğunun Kasım 2022’den itibaren Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışmalarına başladı. Ancak 2023 Şubat’ında yaşadığımız deprem özellikle bu bölgeyi vurunca, insanımızı motive etmek, yaşamın devamını kültürle devam ettirmek, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anmak üzere repertuar düzenledik. Türk Halk ozanlarının pek çok eseriyle seyircilerine seslenmek istetiyoruz. Konserimiz 8 Haziran 2023 saat 20:00’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olacak. Herkesi davet ediyoruz”

IMG-20230604-WA0007

ÖĞRETMENLERİ YAD ETTİ

Bülent İlçin ise, “Türküler, ete kemiğe bürünüp insan suretinde görünenlerin, gönül kıranın arınmasının zorluğunu bilenlerin, canlı cansız bütün varlıkları Hak sureti görüp onlara hürmet gösterenlerin, olmak için ölmeyi pişme yolunda yanmayı kabul edenlerin, aşktan ötesinin olmadığını bilenlerin sesidir. Yesevi’nin, Yunus’un, Mevlana’nın, Hacı Bektaş Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın, Nesimi’nin, Mısri’nin, Teslim Abdal’ın deyişleri kâh âşığın dilinde kâh dervişin nefesinde vücut bulur. Ortak yanları aşkta birliktir, var olan her şeyin insanın kalbinde bir olması ve asla yok olmaması, ölümün ise en büyük kavuşma, vuslat olmasıdır. Bizden önce vuslata eren öğretmenlerimizi minnetle yad ediyoruz” dedi.

DEPREMDE HAYATLARINI KAYBETMİŞ VATANDAŞLAR VE ÖĞRETMENLER ANILACAK

Verecekleri konserde depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlar ve öğretmenleri anacaklarını dile getiren İlçin, “Anadolu kültüründe Türk Halk Müziğinin kökleri 15. Yüzyıla dayanır. Depremde kaybettiğimiz vatandaşları ve öğretmenlerimizi de anacağımız konserde bir çok Türk Halk Ozanının eserine yer verdik. Bunlardan bazıları Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Daimi, Muhyiddin Abdal, Aşık Sadık Doğanay ve yakın zaman günümüz icracıları” ifadelerini kullandı.

IMG-20230604-WA0006

HANGİ ENSTURUMANLARI KULLANIYORLAR

Sahnede kullanacakları enstrümanlardan bahseden İlçin, “Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu’nun sahnede kullanacağı enstrümanlar daha çok Türk Halk Müziğinde kullanılan bağlama, kaval, cura, kopuz, bendir, erbane, asma davul, darbuka, kaşık gibi enstrümanlar. Ancak topluluğumuz müzikte doğu ve batı sentezini çok güzel harmanlayarak batı müziği enstrümanları olan piyano, gitar, yanflüt, basgitar, bateri, keman gibi enstrümanalar da kullanıyoruz. Solo ve koro performansların olduğu konserimizde Yeşilçam temalı izleticiye nostalji duyguları yaşatacak bir tane Türk Sanat müziği eseri ve 90’lar Türk Pop müziğinden bir tane eserde seslendiriyoruz” şeklinde konuştu.

IMG-20230604-WA0008

KONSERE HERKESİ BEKLİYORUZ

İlçin konsere herkesi beklediklerini belirterek, “Konsere gelecek izleyiciler eserleri dinlerken hüzün, coşku, neşe, ayrılık, sevinç gibi duyguları bir arada yaşacaklar. Ayrıca depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi de Muhyiddin Abdal’ ın İnsan İnsanparçası ve hazırladığımız video ve slaytlarla da anacağız. Mağusa Limanı, nem kaldı ,kuş olup uçsam,kök ve dal, şu karşıki dağda kar var, duman yok gibi solo türkülerde video ve slayt destekli seslendirilecek. Ücretsiz olan konserimize tüm sanatseverleri bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.