TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nennioğlu: Eksikliklerin tamamlanmasını istiyoruz

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, afet yardımı ve maaş zamları konusunda yetkililere teşekkür ederek, afet yardımı ile eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından memur maaş zammı ve afet tazminatı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Sen Adana Şubesi olarak asrın felaketinden sonra sağlık çalışanlarının maddi olarak haklarının ödenmesini ve rahat bir şekilde çalışmasını 20 Şubat, 1 Mart, 10 Mart tarihinde yaptıkları açıklamalarla dile getirdiklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının hem depremzede hem de sağlık çalışanı olmasına nedeniyle  maddi kayıplarının engel olunmasını talep ettiklerini hatırlatan Nennioğlu, “Depremden etkilenen tüm sağlık çalışanlarının, afetin olumsuz etkilerinin bir nebze olsun azaltılabilmesi için acil yaşam yardımı adı altında maddi talebimiz olmuştur. Taleplerimiz sonuç bulmuş olup 11.05.2023 tarihli ve 7267 sayılı cumhurbaşkanı kararının ekinde afet bölgesinde görev yapan ve geçici görevlendirilen kamu çalışanlarına 06.02.2023 tarihi itibariyle 6 ay süreyle 2060 TL  tazminat + 972 TL fazla çalışma ücreti olarak toplamda 3032 TL ödeme yapılacaktır ayda 90 saati geçmemek üzere saat başında Merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen çalışma ücretinin 2 katı fazla çalışma ücreti ödenecektir şeklinde karar çıkmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanına teşekkürlerini sunan Nennioğlu, “Bizlerin bu çabasını görmezden gelmeyen sayın cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Kararnamenin birinci maddesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile buralarda istihdam edilenlerin tabi olduğu kanuni düzenlemelere ayrıntılı yer verilmemekle birlikte (c) bendinde 399 sayılı KHK ve “diğer mevzuat uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personel” ile (ç) bendinde “ilgili mevzuatı uyarınca istihdam edilen diğer personele” ibaresine yer verilmektedir. Bu kapsamda birinci fıkrada belirtilen yerlerdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve buralara görevlendirilen, sözleşmeli ve kadrolu tüm kamu görevlilerinin bu tazminatı alması gerekmektedir. Dolayısıyla Aile Hekimliği Çalışanlarının ve 663 sayılı KHK ile sözleşmeli çalışanların da  yararlanacağı bir karar olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu.

Adana’nın  10 ilçesinin kapsama dahil edilmediğini işaret eden Nennioğlu, “Hasarlı ve kullanılamaz durumda olan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi  Sarıçam ilçesinde olmasına rağmen eklenmemiştir. Son 3 ayda yüzlerce deprem olan ve depremden dolayı heyelan altında kalan 4 öğretmenin  şehit olduğu kuzey ilçelerimiz Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Aladağ ve İmamoğlu ilçelerimiz kapsama dahil edilmemiş. Yine yüzlerce evin zarar gördüğü Yumurtalık, Karataş, Pozantı ve Karaisalı ilçeleri kapsam dışı bırakılmıştır. Yapılan yanlışın düzeltilip Adana genelinin kapsama dahil edilmesi konusunda sayın cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. 11.05.2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın  yapmış olduğu en düşük memur maaşı 22bin TL ve 1. Derecede bulunan  tüm memurlarımızın 3600ek gösterge hakkında yararlanabilmesinin sağlanması sağlık çalışanları açısından çalışma barışını düzenlemiş olup sayın cumhurbaşkanımıza memuru enflasyonun altında ezdirmediğinden dolayı tarafım ve başkanı olduğum Adana sağlık sen şubesi adına sonsuz teşekkürlerimi iletirim” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.