TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nennioğlu: Promosyon sorununu artık çözün

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, banka promosyonları konusunda açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2022 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2022 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nennioğlu: Promosyon sorununu artık çözün

Mehmet Emin Akçay

ADANA (İLKHABER)-Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, banka promosyonları konusunda açıklama yaptı.

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, bankanın sağlık çalışanlarının lehine talep ettiği tutardan Adana sağlık çalışanlarının daha az bir promosyonu alması kabul edebilecek bir durum olmayıp çalışanların motivasyonunu bozduğunu söyledi.  Banka promosyon konusunu çözmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Nennioğlu, “Hepinizin bildiği gibi banka promosyonunun çözülmesi için gayret göstermekteyiz. Bununla ilgili defalarca Adana Sağlık Sen olarak basın açıklaması ve imza kampanyası yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız promosyon görüşmeleri bakanlıktan gelen bir mesajla durağan hale gelmiştir” dedi.

Ancak 21 Kasım 2022 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ve yetkili sendikalar olarak Sağlık Sen Adana Şubesi ve Öz Sağlık İş Sendikası ile birlikte ziraat bankası bölge müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, Ziraat Bankasının Adana ili sağlık çalışanlarına 2 yıllık revize ve bir yıllık uzatma sonucu 21.200 TL teklif yapıldığını anlatan Nennioğlu, “Halen devam eden sözleşme için aylık 559TL uzatma süresi 1 yıl için 650 TL ye denk gelmektedir. 22 Kasım 2022 tarihinde yapmış olduğumuz açıklamada Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak olan promosyon anlaşması 21.200 TL üzerinde olursa aradaki fark 7 gün içerisinde sağlık çalışanlarının hesabına yatırılacağı yapılacak olan ek sözleşmeye eklendiği taktirde kabul edilebilir olduğu belirtilmişti” diye konuştu.

Yapılan son görüşmelerde taleplerinin Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünce kabul edilmediğini belirten Nennioğlu, “Ziraat Bankası taşra teşkilatlarının direk il sağlık müdürlükleri ile görüşmeleri Sayın Bakanımızın yapmış olduğu promosyon görüşmelerini baltalamaktadır. Sayın Bakanımızın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünden sağlık çalışanlarının lehine talep ettiği tutardan Adana sağlık çalışanlarının daha az bir promosyonu alması kabul edebilecek bir durum olmayıp çalışanların motivasyonunu bozmaktadır” ifadelerini kullandı.

Beklentilerini açıklayan Nennioğlu, “Sağlık Bakanımız Sayın Uzman Doktor Fahrettin Koca Bey’den ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nden beklentimiz. Sahada çalışanları huzursuz eden aylardır çözülemeyen bir ay daha kayba tahammülü kalmayan sağlık çalışanlarının kangren haline dönen promosyon sorununu bu hafta içerisinde çözülerek Aralık ayı maaşından önce çalışanların hesaplarına yatırılmasıdır. Sayın bakanım lütfen sağlık çalışanlarının sesine kulak verin bu işi ivedilikle bu hafta içerisinde çözeceğinize olan inancımız tamdır.Ziraat bankası genel müdürlüğünden beklentimiz canları pahasına çalışan sağlık çalışanlarının ahını almadan bir kamu bankası olarak lokomotif olmasını ve tüm diğer bankalara örnek olmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.