TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neredesin ey vicdan!

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2022 19:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:00

Bir kadın düşünün, çocukları için bütün ömrünü versin, o ömrünü verdiği çocukları ona 1 gününü vermesin…

İşte bu hikaye o kadının hikayesi..

O bir kadın ve anne ve nine..  Nüfus Müdürlüğü’ne doğru bildirimde bulunulmuşsa eğer,  80’li yaşlarda…

Çok genç yaşta kaybetmiş eşini ve yaşam mücadelesi daha ağır yüklenmiş omuzlarına. Bir daha evlenmemiş, 6 çocuğunu tek başına büyütmüş. Kendisi tek çocuk olduğu için, çocukları çok olsun istemiş.  Kendisinin olmadı ama onların kardeşleri olsun istemiş. Kalabalık aile olsunlar istemiş. Nereden bilsin kocasının çok genç yaşta öleceğini..

 Kocası ölünce Kayseri’den Adana’ya gelmiş; hem evlere temizliğe gitmiş, hem de çocuklarına bakmış.

Herkes gibi bir gün o da yaşlanacağını hasaplamış,  bunun hazırlığını yapmış. Genç yaşta başladığı temizlik işine yaşlanana kadar gitmiş, bu arada birikim de yapmış. Yaşlanınca da; düşkünlüğünde bakacaklarına söz veren çocuklarına dağıtmış bütün mal varlığını. Kimisine para, kimisine altın vermiş. Kimisine ev almış, kimisine de köyündeki tarlasını vermiş. Nesi varsa dağıtmış çocuklarına.

Yalan söylemişler çünkü. “Sana bakarız” demiş hepsi tek tek. Kendisi öyle söylüyor…

Ve o gün; artık birilerinin kendisine bakması, birilerinden destek alması gerektiği gün geldiğinde; yanında hiç bir çocuğu yoktu. Her biri diğerinin bakması gerektiğini söyleyerek, yapayalnız bıraktılar onu. İyi ki komşuları vardı. Hiç olmazsa sesine onlar koştu, hastane için ambulansı onlar çağırdı…

Çocuklarına annelerinin çok kötü olduğunu haber verdiklerinde ise; kimisi çalıştığını söyleyip işini bahane etti, kimisi başka bahanelerin arkasına sığındı. Ama hiçbiri bakmadı  anasına, yanına gelip görmedi onu.

Hani bizde ‘elden, günden utanma’ diye bir deyim var…

Kadın her fenalaştığında, dayanamayan komşuları çocuklarını aradı. Önceleri “Bir daha bizi aramayın!”, “Bırakın ölsün!”   gibi sert sözlerle cevap veren çocuklar, iyi ki o el-gün varmış, sonradan hepsi bir olup, baksın diye bir kadın tuttu.  Bakıcı gelmeden önce ilaçlarını düzgün alamayan, düzgün beslenemeyen kadının her tarafı şişmişti zaten, vücudunda biriken ödemden derileri yüzüldü.  Yatakta bile oturtulduğunda kendini dik tutamaz halde iki büklüm oldu. Yanında ise 6 çocuktan bir tanesi bile yoktu.

İşte o bu haldeyken, el alem tarafından çağırılan ambulansla gittiği hastanede yoğun bakıma alındı.  Oğluna haber vermişler, hastanede olduğunu söylemişler, lütfedip gelmiş sonunda… O kadın, o anne, o nine; şimdi 10 gündür yoğun bakımda..

O kadın, o anne, o nine; 6 çocuğuna baktı, onları büyüttü , yetmedi yaşlanınca da torununa baktı. Ama o 6 çocuk ne yazık ki bir annesine bakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.