TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

New York polisi Türkevi saldırganının görüntülerini yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
New York polisi Türkevi saldırganının görüntülerini yayınladı

New York Polis Departmanı (NYPD), Türkevi’ne levyeyle saldıran şahsın görüntülerini paylaşarak olayla ilgisi bilgisi bulunanların ihbar hattını araması çağrısında bulundu.
Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’nin içerisinde bulunduğu Türkevi’ne gerçekleştirilen levyeli saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. New York Polis Departmanı (NYPD), Türkevi’nin camlarına levyeyle saldıran şahsın görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Görüntülerde, elinde levye olan bir şahsın metro istasyonundan çıkış anları yer aldı. Saldırıya ilişkin bilgilendirme yapılarak olayla ilgili bilgisi bulunanların paylaşılan ihbar hattını araması ya da internet sitesi üzerinden iletişime geçmesi istendi.

Belediye Başkanı Adams’tan Türkevi’ne ziyaret
New York Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada, saldırının ardından New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türkevi’ne ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, "Sayın Eric Adams’a ziyareti ve desteği için teşekkür ederiz. Yetkililerin faili bir an önce tespit etmesini ve Türkevi’nin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için Cumartesi gününden bu yana Türkevi’nde oy kullanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.