TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nisan ayında trafik terörü 14 can aldı

Adana’da Ramazan Bayramı’nın da içinde bulunduğu Nisan ayında yaşanan trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nisan ayında trafik terörü 14 can aldı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da Ramazan Bayramı’nın da içinde bulunduğu Nisan ayında yaşanan trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetti.

Her yıl Ramazan Bayramı’nda yaşanan trafik kazaları bu yılda tekrarlamaya devam etti. Alınan tüm önlemler ve yapılan uyarılar ile denetimlere rağmen kent sınırlarında çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları yaşandı. Özellik bayram tatiline çıkacaklar konusunda hassasiyetle yaklaşan Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sık sık uygulama ve denetimler yaptı.

Ramazan Bayramı’nın içerisinde yer aldığı Nisan ayında Adana’da yaşanan trafik kazaları Adana Valiliği tarafından paylaşıldı. Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Adana Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2023 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 223 bin 791 araç kontrol edildi. Nisan ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 562 araç trafikten men edilirken, 344 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2023 yılı Nisan ayı içerisinde kent sınırlarında toplam, 663 maddi hasarlı, 514 yaralamalı, 13 ölümlü olmak üzere toplam 1.190 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 789 kişi yaralandı.  14 kişi ise hayatını kaybetti.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise  112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.